11 Şubat 2017 18:47

CHP'li Yarkadaş'tan İrfan Değirmenci'nin kovulmasına tepki

Kanal D spikeri İrfan Değirmenci'nin kovulmasına tepki gösteren CHP'li Barış Yarkadaş, 'Mesele tarafsızlıktan değil korkudan kaynaklanıyor' dedi.

Paylaş

CHP İstanvul Milletvekili Barış Yarkadaş Kanal D spikeri İrfan Değirmenci'nin işine son verilmesine tepki gösterdi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Yarkadaş, Fatih Çekirge'nin Hürriyet'teki köşe yazısını hatırlatarak  "Evet oyu vereceğini açıklayınca 'tarafsızlık' ilkesi ihlal edilmiyor" dedi.

İşte Yarkadaş'ın tepkisi:

‘’Sevgili meslektaşım, İrfan Değirmenci, bu alçak baskıcı düzende ekibinle birlikte onurlu davranmanın bedelini ödüyorsunuz. Halktan yana tavır koyanlar eğilmez bükülmezler. Siz bu bedelin ödetileceğini bilerek hareket ettiniz. "Tarafsızlık" gibi içi boş bir kavramın arkasına sığınan ve iktidara selam çakan holding yönetimi; söylediğinde samimi ise Fatih Çekirge'nin EVET vereceğini açıkladığı bu yazısına ne diyecek?

Fatih Çekirge, Hürriyet'teki köşesinde "Evet" oyu vereceğini açıklayınca "tarafsızlık" ilkesi ihlal edilmiyor; HAYIR diyeceğini söyleyince, ilkeler hatırlanıyor!

Hepimiz meselenin ilkelerden değil, KORKULARDAN kaynaklandığını biliyoruz. Fatih Çekirge  EVET dediği için bedel ödemiyor; ödemesini de istemeyiz... Ancak İrfan Değirmenci HAYIR deyince işinden oluyorsa, "tarafsızlık" ilkesi koca bir yalandır. 

Ayrıca dünyanın her yerinde, gazeteler ve gazeteciler, bu tür seçimlerde tavırlarını açıklarlar. Bu okura / izleyiciye saygının gereğidir. Gazeteci, tavrını açıklar ve takipçisi de kendisine sunulan haber ve yorumu o gözle izler... 

Holdingin korkularına  teslim olmuş yöneticilerine bunları anlatmanın bir anlamının olmadığının farkındayım. Ama unutmasınlar, HAYIR oyları onların da  kurtuluşu olacak. HAYIR, onların ayağına vurulan prangayı da çözecek. HAYIR, seni ve ekibini nasıl özgürleştirdiyse, onları da özgürleştirecek. 

Bugün, HAYIR dediğiniz için işine son verilen sen ve ekibin, bu ülkede yaratılmak istenen korku iklimi karşısında adeta bir Anka kuşu olacaksınız. 

Yalnız değilsiniz; güçlü gibi görünüp yalnız olanlar, sizden korkan ve ekmeğinizi elinizden alanlardır. Medya tarihine altın harflerle geçtiniz. Işığınız, karanlığı yırtarak dalga dalga yayılacak.’’ (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

1 gündür doğalgaz verilemeyen Samsun'da uzun tüp kuyrukları

SONRAKİ HABER

CHP'li Böke 'hayır' konulu söyleşiye katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...