11 Şubat 2017 10:38

Şengal’den Sur’a göçler Kılıç'ın sergisinde resmedildi

Ressam Gülizar Kılıç'ın göçleri tuvaline yansıttığı 'Göç etmek tercih değildir' sergisi Türkan Saylan Kültür Merkezinde ziyaret edilebilir.

Paylaş

Ressam Gülizar Kılıç yakın tarihte yaşanan göçleri tuvaline yansıttı. Maltepe’de bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezindeki “Göç etmek tercih değildir” adlı sergi 15 Şubat’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Kılıç, Şengal’den, Cizre ve Sur’a kadar yaşanan birçok göçü resimlerinde konu edindi. İktisat mezunu olan Kılıç, hesap işlerinin aksine zaman içerisinde yönünü tamamen sanata çevirdiğini belirterek “Resim yapmak benim için sadece bir hobi değil, aynı zamanda kendimi ifade etme biçimim” dedi.

GÖÇLERİN MAĞDURLARI: KADIN VE ÇOCUK

Kılıç'ın son olarak açtığı “Göç etmek tercih değildir” isimli sergisinde, son yıllarda yaşanan göç olgusuna değindiği eserleri yer alıyor. Sergide en çok dikkat çeken ise kadınların resmedilmiş olması. Kimi resimde kucağında bebeği ile göç yolunda bir Şengalli kadın, kimisinde savaş gerçekliğini çığlıklarıyla yansıtan bir kadın. Yine resimlerde dikkat çekenlerden biri de çocuklar oluyor. Sur sokaklarında oynayan çocuklar da resmin ana temasını oluşturuyor.

GÖÇLERİN ŞEHRİ ESKİŞEHİR

Göçün insanlık tarihinin başlangıcından bu yana güncel bir olay olduğunu ifade eden Kılıç, insanın yaşam koşullarından dolayı göçe zorlandığını vurguladı. Doğup büyümüş olduğu Eskişehir’de çok fazla göçmen yaşadığını söyleyen Kılıç, bu durumun etkisinde büyüdüğünü ve kendisi için de çok hassas bir konu olduğunu ifade etti.

YENİ PROJE: SAVAŞA HAYIR!

Bu serginin ardından yeni bir projeye de başlayacağını dile getiren Kılıç, bir grup arkadaşı ile “Savaşa Hayır” isimli yeni bir sergi için hazırlık yaptıklarını belirtti. Kılıç, “Belki sonraki yıllarda barışın, özgürlüğün, mutlu bayramların da resimlerini çizerim. Ben çizemesem de yeni dönem genç ressamların bunları çizmesini umuyorum” dedi. (DİHABER)

 

ÖNCEKİ HABER

Özgecan Aslan’ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor

SONRAKİ HABER

Yargıçlar Sendikasından polis saldırısına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa