11 Şubat 2017 10:00

Meral Akşener’in Çanakkale toplantısına engel

Meral Akşener'in Çanakkale'de yapmayı planladığı toplantı, polisin ve toplantının yapılacağı otelin görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldı.

Paylaş

Meral Akşener'in, Çanakkale Kolin Otel’de gerçekleştireceği "Milli irade" konulu toplantı öncesi, önce polisin katılımcıları içeriye almadığı, ardından da Kolin Otel’in salonunun ışıklarının kapatıldığı öğrenildi. Kolin Otel yönetiminden “Yukarıdan siyasi baskı var” açıklamasının yapıldığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasıyla kesinleşen ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesi, Çanakkale’de yapılacak ilk geniş katılımlı ‘Hayır’ toplantısı engellendi. İçişleri eski Bakanı ve MHP’nin genel başkan adayı Meral Akşener’in, Çanakkaleli Çalışkan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATUMSİAD) organizasyonunda Çanakkale Kolin Otel’de yapacağı “Milli İradenin Önemi” konferansında gerginlik yaşandı. Toplantı öncesi Akşener’i dinlemeye gelenlerin polis tarafından içeri alınmadığı öğrenildi. Sonrasında kitlenin içeri girmesinin ardından bu kez de Kolin Otel görevlilerinin devreye girerek ve salonun ışıklarını kapatarak toplantının yapılmasına izin verilmeyeceğini söylediği bildirildi. Konferansı canlı yayınlamak için otele gelen DHA aracının otele sokulmadığı öğrenilirken, zaman zaman katılımcılarla polis arasında arbede yaşandı.

Otel salonunun ışıklarının açılmaması üzerine toplantı karanlıkta yapılıyor. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi 10’uncu Olağan Kongresini yaptı

SONRAKİ HABER

Yıldırım'dan belediye başkanlarına 'Evet' propagandası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...