10 Şubat 2017 09:59

Saha içi/ Saha dışı

Beleştepe, Sol Açık, Tek Yumruk, Karakızıl, Dev-ADS ve Kaplanpenche  gibi birçok taraftar grubu #ÖzgürTribünlerİçinHAYIR dedi.

Paylaş

EUROLEAGUE’DE BU HAFTA

Kızılyıldız MTS 72-86 Anadolu Efes

Fenerbahçe 77-71 CSKA Moskova

EA Millano 89-87 Darüşşafaka Doğuş

Galatasaray Odeabank 79-84 Panathinaikos Superfoods

Avustralya Açık tek kadınlar finalinde Serena Williams, kardeşi Venus Williams’ı 6-4’lük iki setle mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Avustralya Açık tek erkeklerin tarihi finalinde Roger Federer, Rafael Nadal’ı 6-4, 3-6, 6-1, 3-6 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek 18. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı.

Atletico Madrid’de forma giyen Fransız futbolcu Hernandez, kız arkadaşına fiziksel şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Hernandez’in, kadına şiddet suçu işlediğine kanaat getirilmesi halinde hapis talebiyle yargılanma olasılığı bulunuyor.

TRUMP’IN VİZE YASAĞINA İRAN’DAN MİSİLLEME

İran Güreş Federasyonu, ABD Başkanı Donald Trump’ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman yedi ülkenin vatandaşlarına getirdiği “vize yasağına” tepki olarak, Kirmanşah kentinde düzenlenecek Serbest Stil Güreş Dünya Kupası’na ABD’li sporcuların katılmasına izin vermeyeceği açıkladı.

Ayrıca Trump’a bir tepki de NBA ekiplerinden Golden State Warriors koçu Steve Kerr’den geldi. Babası  Malcolm Kerr’i 1984 yılında radikal teröre kurban verdiğini belirten Steve Kerr “insanlara yasak getirerek terörizmle savaşmayı denersek, korku yaratarak bu ülkenin prensiplerinden uzaklaşacağımızı düşünüyorum. Öfkeyi ve terörü tetikleyebilecek her hamleye tamamen karşıyım” diyerek karara tepki gösterdi.

TARAFTAR GRUPLARINDAN “HAYIR” KAMPANYASI

‘Başkanlık sistemi’ni öngören anayasa değişikliği referandumu için TFF Başkanlığı için adı geçen Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen’in başlattığı “evet” kampanyası spor çevrelerinde büyük yankı buldu. Arda Turan, Burak Yılmaz, Gökhan Töre gibi futbolcuların katıldığı “evet” kampanyasına taraftar gruplarından ve spor camiasından büyük tepki geldi. Aralarında Beleştepe, Sol Açık, Tek Yumruk, Karakızıl, Dev-ADS ve Kaplanpenche  gibi taraftar gruplarının olduğu birçok taraftar grubu #ÖzgürTribünlerİçinHAYIR hashtagiyle kampanya başlattı. Fenerbahçe Ülker’in Euroleague karşılaşmasında Fenerbahçe tribünleri ellerinde ‘Anıyoruz 1962-2017’ yazılı dövizler açarak ‘Evet’ kampanyasını başlatan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Rıdvan Dilmen’i protesto etti. Ayrıca Beşiktaş’ın Beleştepe taraftar grubu Barcelona’ya açık mektup yazarak kampanyaya katılan Arda Turan’a tepki gösterdi.

UKRAYNALI FUTBOLCUYA NEONAZİ TEPKİSİ

Ara transferin son gününde Real Betis‘ten kiralık olarak Rayo Vallecano’ya gelen Ukraynalı futbolcu Zozulya, taraftarın tepkisini çekti. Rayo Vallecanolu taraftarlar, “Nazi” ideolojisini desteklediği iddiasıyla Ukraynalı futbolcu Roman Zozulya’yı ve kulüp yönetimini pankartlarla protesto etti. Ukrayna’daki milliyetçi parti Pravy Sektor ve bazı Neonazi gruplarla ilişkisi olduğu iddia edilen Zozulya, tepkiler üzerine eski takımına geri döndü.

LİLLE’DEN CİNSİYETÇİ PANKARTLARA GÜZEL CEVAP

Geçtiğimiz haftalarda Fransa Ligue 1’de oynanan Lyon-Lille maçında ev sahibi taraftarların açtığı iki cinsiyetçi pankart büyük eleştirilerin hedefi olmuştu. Açılan pankartlarda tribünlerin erkeklerin yeri olduğunu mesajı verilirken, kadınların mutfakta olması gerektiği işaret edildi. Fransa’da oldukça tepki çeken bu olay üzerine cinsiyetçi Lyon taraftarlarına Lille klübünden harika bir cevap geldi 2 Şubat Cumartesi ligde oynanacak Lille-Lorient maçı için kadın taraftarları Pierre Mauroy Stadı’na çağıran kuzey ekibi, söz konusu maç için kadınlara ücretsiz bilet verileceğini açıkladı.

YAZI ÖNERİSİ: “Baba Eve Dönmeyebilir”

Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkeye yönelik ABD’ye giriş yasağı kararına Mo Farah’ın da söyleyecekleri var… Socrates Dergi’nin internet sitesinden de paylaştığı yazıya mutlaka bakmanızı öneririz.

FİLM ÖNERİSİ: COACH CARTER Yönetmeliğini Thomas Carter’ın yaptığı 2005 yapımı spor-drama filmi.1970’li yıllarda basketbol oynadığı liseden mezun olan siyahi bir adamın yıllar sonra aynı lisenin basketbol takımına basketboldan çok hayatı öğretmesini konu alan filmin başrollerinde Samuel L. Jackson, Rick Gonzalez ve Rob Brown gibi isimler bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

New York’tan Geray Gencer'e tasarım ödülü

SONRAKİ HABER

Arkeoloji hayır diyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...