09 Şubat 2017 15:49

İhraçlara karşı 'Büyük Buluşma'

Eğitim Sen Ankara Şubesi, KHK'lerle ihraç edilen akademisyenler için yarın Ankara Üniversitesi’nde buluşma çağrısı yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Ankara Şubesi, yarın 72 akademisyenin ihracıyla sarsılan Ankara Üniversitesi’nde “Büyük Buluşma” çağrısı yaptı. nda bulunarak ihraç edilen akademisyenlerin kampüslerini terk etmeyeceğini duyurdu.

686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 72 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi’nde tepkiler durulmuyor. İhraç edilen akademisyenler çalıştıkları kampüslerden ayrılmazken Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi de dayanışma çağrısında bulundu. Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Artık KHK’lar sadece arkadaşlarımızın mesleğini değil, Ankara Üniversitesinin tarihi öneme sahip fakültelerini ve de belki de en önemlisi, öğrencilerimizin eğitim hakkını hedef alır hale gelmiştir. Ortaya çıkan bu acı tablonun en önemli sorumlusu olan Rektör Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi’nin hem geçmişini hem de geleceğini karartmaktadır” denildi. 

‘ODALARIMIZI BOŞALTMAYACAĞIZ’

Akademisyenlere, üniversiteye ve öğrencilere yönelik bu hoyrat saldırganlığa sessiz kalınmayacağı belirtilen açıklamada, ihraç edilen akademisyenlerin yıllarını verdiği sınıflarını, kampüslerini, öğrencilerini terk etmeyeceği vurgulandı. İhraç edilen hiçbir akademisyenin odalarını bırakıp gitmeyeceği ifade edilen açıklamada, “Hocalarımızın odalarını boşaltmaya çalışanlara inat, o odaları kalabalıklarla doldurmaya çağırıyoruz. Çayımızı, sohbetimizi, anılarımızı çoğaltmaya çağırıyoruz! 10 Şubat Cuma günü saat 12:30’da Cebeci Kampüsü’nde bir Büyük Buluşma gerçekleştireceğiz! Ankara Üniversitesi’nin yok edilmek istenen geçmişine ve geleceğine sahip çıkabilmek için, Ankara’nın tüm üniversitelerinden akademisyen dostlarımız, eski mezunlarımız, milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte bizler Cebeci Kampüsünde olacağız. Arkadaşlarımızı üniversiteden göndermek isteyenlere karşı “Hayır Gitmiyoruz” diyebilmek için, mücadelemizi hep beraber sürdürebilmek için sizleri de aramıza çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Suriye görüşmelerinde Kürtler de olmalı

SONRAKİ HABER

Akbaba üreme alanına termik santral yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...