08 Şubat 2017 09:10

El Bab'da IŞİD saldırısı: 2 asker yaşamını yitirdi

El Bab'da IŞİD'in düzenlediği saldırıda 2 asker yaşamını yitirdi, 15 asker yaralandı.

Paylaş

Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü Suriye'nin el Bab kentinde IŞİD'in düzenlediği saldırıda 2 TSK mensubu asker yaşamını yitirdi. 15 askerse yaralandı.

Operasyonun 169. gününde gerçekleşen saldırının ardından IŞİD'lilerin bulunduğu bölgeler karadan ve havadan ateş altına alındı. Bölgeden tahliye edilen yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Yaşamını yitiren askerlerin cenazeleri, helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınan cenazeler, otopsi işlemleri için morga götürüldü.

Fırat Kalkanı harekatında yaşamını yitiren askerlerin sayısı 56'ya yükseldi.

TSK'den konuya dair yapılan açıklama şöyle: "Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Suriye ordusunun güneyden hızlı ilerleyişi sonrası El Bab cephesi hareketlenmişti. TSK ve Fırat Kalkanı güçlerinin operasyonlarını yoğunlaştırdığı aktarılmış, Sultan Murad Tugayı kente 200 metre mesafede olduklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kamuran Karaca: İhraçlara karşı 'Hayır'da birleşelim

SONRAKİ HABER

AKP'li Belediye, iade davasını kazanan işçileri geri almıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...