04 Şubat 2017 11:54

Sesimizle sözümüzle... Kız kardeşlerimizle!

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, 8 Mart’ı talepleriyle karşılamaya hazırlanıyor.

Paylaş

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği

Kadınların yaşam hakları ve eşitlik talepleri için mücadele ve dayanışma günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşıyor. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar  olarak bu yıl da 8 Mart’ı taleplerimizle karşılamaya hazırlanıyoruz.

Suriye’de devam eden savaş, ülkede patlayan bombalar, darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ve ekonomik kriz toplumda korkunun artmasına ve kutuplaşmaya neden oluyor. Bu korku ortamında kadınların uğradığı şiddet, taciz ve işsizlik ise giderek görünmezleşiyor. Bizler bu korku halinden çıkmak için “Mahallemizde işçi, işsiz ve ev kadınlarının kendi taleplerini dile getirmesi için ne yapabiliriz” diye düşündük. Kadınlarla barış meselesini, memleketin güncel sorunlarını ve kadına yönelik şiddeti konuşmak için paneller ve etkinlikler düzenlemeye karar verdik.

Barış talebimizin yanı sıra çalışan kadınlar olarak iş yerlerinde, fabrikalarda yaşadığımız sorunlar karşısında öne çıkan birçok talebimiz var. Devletin kiralık işçilik yasası ve özel istihdam büroları ile esnek, sigortasız, düşük ücretle ve kayıt dışı çalışma alanlarına itiliyoruz. Kadın işçiler çocuklarını bırakacakları ücretsiz kreşler olmadığı için gece vardiyasında çalışmak zorunda kalıyor. Gündüz uyumadan çocuklar ve ev işleriyle yorulan kadınlar uykusuz bir şekilde çalışırken iş kazası geçiriyor. Biz çalışan kadınlar olarak; vardiya sisteminin kaldırılmasını ve çalışma saatlerinin düzenlenmesini, kadınların yoğun olduğu fabrikalarda kreş açılmasını talep ediyoruz.

8 Mart’a hazırlanırken panellerimizle, söyleşilerimizle, bildirilerimizle önce mahallede kadınlarla bir araya geleceğiz. Şiddet ve tecavüz korkusu olmadan, arkamıza bakmadan yürüyebileceğimiz sokaklar olması, “İşten atılır mıyız” endişesi taşımadığımız işimizin olması, eş, sevgili, baba, abi tarafından öldürülmediğimiz bir hayatımızın olması için tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde taleplerimiz için mücadele etmeye çağırıyoruz.

Sesimizi, sözümüzü, baskıyla, korkuyla susturmak isteyen ve OHAL ile sokakları bize yasaklamak isteyenlere karşı kız kardeşlerimizle alanlarda olacağız.

ÖNCEKİ HABER

İşler zora binince cepten çıkan 'kart' değiliz

SONRAKİ HABER

Ankara’da KESK eylemine polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...