02 Şubat 2017 16:28

Sedat Peker'e 'akademisyenleri tehdit' suçlamasıyla dava

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiride imzası olan akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker hakkında dava açıldı.

Paylaş

Türkiye’de 89 üniversiteden 1128, yurtdışından 355’i aşkın akademisyen ve araştırmacının Türkiye devletine şiddete son verme ve müzakere koşullarını hazırlama çağrısı yaptığı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı metin, 11 Ocak 2016’da kamuoyuyla paylaşılmıştı. Sedat Peker ise, www.sedatpeker.com adlı internet sitesinde, 13 Ocak 2016’da yayınlanan yazısında, bu metinde imzası bulunan akademisyenleri tehdit etmişti. Peker'in “Sözde Aydınlar Çanlar İlk Önce Sizin İçin Çalacak” başlıklı yazısında, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!” ifadeleri yer alıyordu. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesi ve akademisyenlerin ihbar ve şikayetleri üzerine Peker hakkında dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aslan’ın hazırladığı iddianamede Peker, tehdit ve suç işlemeye tahrik ile suçlanıyor.

Davanın ilk duruşma yarın (3 Ocak) saat 10:00'da, İstanbul Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Schwarzenegger'dan Trump'a yanıt!

SONRAKİ HABER

Gençlerbirliği'de yeni başkan ne zaman seçilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...