01 Şubat 2017 09:52

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında iş bırakma 

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron şirket Çağla Gruba bağlı işçiler 1 aydır ücretlerini almadıkları için iş bıraktı.

Paylaş

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında DİA Holding’in taşeronu olan Çağla Grup'a bağlı işçiler 1 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bıraktı. İşçilerin arasında ücret alamadığı için işe gidecek yol parası olmayan ve işe geldiği için işten atılanlar bile var. 

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, ücretleri ödenmediği için yine iş bıraktı. Daha önce DİA Holding farklı taşeronlarının işçileri de iş bırakmıştı. Çağla Grup, inşaat işçilerinin ücretlerini 1 aydır ödemiyor. İddiaya göre işe gelecek yol parası bulamadıkları için işbaşı yapmayan bazı işçiler de işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçilere “istifa ediyorum” diye kağıt imzalatıldığı belirtiliyor. 

İş bırakan işçiler hükümete de tepkili. Sadece kendi çalıştıkları şantiyede değil diğer şantiyelerde de inşaat işçilerinin ücretlerinin ödenmediğini dile getiren işçiler “Anayasa değişikliği diye ülkeyi ne hale getirdiler. Her yeri inşaatta çevirdiler. Buradaki şantiyeden gidin, başka şantiyede iş bulun durum değişmiyor. Yine ücretiniz ödenmiyor. İnşaat yapana kadar fabrika açsalardı daha iyi olurdu” diyorlar.  Açlıkla sınandıklarını belirten işçilerin tepkileri karşısında Çağla Grubu yetkilileri, üst işveren olan DİA Holding’in 6 aydır kendilerine ödeme yapmadığını, bu 6 aylık sürede ücretlerin şirketin kendi sermayesinden ödendiği açıklaması yaptı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu vekil Nursel Aydoğan'ın gerekçeli kararı açıklandı

SONRAKİ HABER

BES: Hakim ve savcılara zam, seçim rüşveti mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...