31 Ocak 2017 07:02

Yandaşın hedef gösterdiği Sera Kadıgil gözaltına alındı

CHP PM Üyesi Sera Kadıgil Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nde gözaltına alındı.

Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul

Günlerdir hükümet yanlısı medyanın hedef gösterdiği CHP PM Üyesi Avukat Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın açtığı hakaret davasından ötürü ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesi’nde gözaltına alındı. Kadıgil’e gerekçe olarak yüzde 80'i 2015'te atılmış olan tweet’leri gösterildi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Adliyesi’nde Kadıgil’in yanına giderek konu hakkında bilgi aldı. Evrensel’e olayı aktaran Yarkadaş, zaten avukat olan ve sürekli adliyeye giden Kadıgil’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yarkadaş, hükümet yanlısı medyanın hedef gösterdiğini, savcıların da harekete geçtiğini söyledi ve referandum sürecine giderken siyasi iktidarın CHP ve din ilişkisiyle CHP’yi başka bir tartışmanın içine sokmaya çalıştığını söyledi.

Yarkadaş, yaşananları şöyle aktardı: “Sera Kadıgil sabah saatlerinde Bilal Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı davayla ilgili bilgi vermek için İstanbul Çağlayan Adliyesine gidiyor. Mahkemeye çıkmak için sıra beklerken İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı güvenlik şube müdürlüğünden polisler yanına geliyor. ‘Sera Hanım hakkınızda bir soruşturma var. İfade vermeniz için emniyete gitmeniz gerekiyor’ diyorlar. Sera şu anda Bilal Erdoğan’ın açtığı davadan ifade veriyor. Sonra da biz basın savcısı ile görüşeceğiz. Gözaltı kararını basın savcısı vermiş. Sera’nın ifadesini adliyede almasını isteyeceğiz. Almazsa suç işler. Suç duyurusunda bulunacağız. Sera’nın attığı bu tweet’lerin yüzde 80’i 2015 yılında atılmış. Atılan tweet’lerin, yazılan şeylerin üzerinden 120 gün geçmiş ve o 120 gün içinde herhangi bir soruşturma açılmadığı için aslında bugünkü soruşturma açılamaz.  Ama hukuk tamamen ayaklar altına alındığı için iktidar uygulamakla yükümlü olduğu yasalara bile uymuyor. Hedef gösterdikleri kişileri yandaş medya aracılığıyla önce toplumun üzerine sunuyorlar, sonra  gözaltı işlemi başlatıyorlar. Burada ne yapmaya çalışıyorlar? Sera Kadıgil’in 2015 yılında atmış olduğu tweet’lerin bir kısmı dini içeriklerle ilgili. Bunlarla ilgili CHP ve din ilişkisini yeniden sorgulatmaya, referandum öncesi CHP’yi başka bir tartışmanın içerisine çekmeye çalışıyorlar. Sera Kadıgil, hakkında gerçekten illa bir ifade alınacaksa, kendisini çağırır alırsınız neden gözaltına alıyorsunuz? Sera Kadıgil kaçmıyor. Adresi belli, siyasi kimliği olan biri. Her gün Çağlayan Adliyesine gidip gelen bir avukat. Bakın, bugün gözaltı işleminin uygulandığı yer bile adliye. O zaman insanın aklına bir siyasi hesap olduğu geliyor.”

YANDAŞ MEDYA VE AKTROLLER HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Kadıgil hükümet yanlısı medya tarafından hedef gösterilmişti. Kadıgil’in eski tweet’lerini haber yapan medya organları, Kadıgil’den ‘skandal paylaşımlar’ diyerek bu tweet’leri yazmıştı. Kadıgil’in ‘ezan’ ve ‘şehit’ düşmanlığı yaptığı savunulmuştu. Kadıgil’in en çok şu tweet’ine işaret edilmişti: “Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökem mi üstlerine! Ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı mı keseyim? O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama BENİM yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık nolur ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah!!”

Yandaş medyanın haber yapmasının ardından Aktroller Sera Kadıgil’e hakaret dolu sözler sarf etmişti.

Kadıgil yandaş medyada hedef gösterilen bu tweet için yine sosyal medya hesabından “Sene 2010. Evime 30 mt mesafede camideki yüksek desibelli ezana kızmışım. Saçma bir dil olmuş, farkındayım.. Sanırım tek özür dilemem gereken bu aralarında. Gerçi 2. tweet’imden de anlaşılacağı üzere derdim ezanla değil aşırı yüksek desibellerle. Yine de ifade yakışıksız olmuş. Samimi şekilde rahatsız olan olduysa,hakkımda bula bula bunları bulanlardan değil, onlardan özür dilerim. Benim derdim müslümanlıkla ya da ezanla değil, dinin sadece şovunu yapıp, bakara makara diyenlere dahi ses edemeyen sahtekarlarladır.” diye yazmış,  diğer attığı tweet’lerin de arkasında olduğunu söylemişti.

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Karabıyık: Ekonomideki sinyaller görmezden geliniyor

SONRAKİ HABER

Van’da ilk vegan-vejetaryen mutfak açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...