27 Ocak 2017 09:53

Adanaspor KaplanpenCHE: Başkanlığa geçit yok

Adanaspor taraftar grubu KaplanpenCHE, Başkanlık referandumda futbol dünyasından isimlerin başlattığı 'Evet' kampanyasına tepki gösterdi.

Paylaş

Adanaspor taraftar grubu KaplanpenCHE, Rıdvan Dilmen’in başını çektiği ‘Evet’ kampanyasına destek veren futbol dünyasından isimlere tepki gösterdi.  “Biz taraftarlar haksızlığa, adaletsizliğe, ötekileştirmeye, faşizme karşı antifaşist cephe olarak diyoruz ki: Tek adam diktatörlüğüne #HAYIR” diyen KaplanpenCHE’nin açıklaması şöyle:
“Endüstriyel futbol demiştik, futbol endüstriyelleşti demiştik. Spor statükonun tekelinde demiştik. E-bilet, 6222, passolig, saha kapatmaları, tribün kapatmaları, pankart yasakları der iken tribünleri baskı altında tutan zihniyet, bizlere bir kez daha haklı çıktığımızı gösterdi. Hamile eşini döven, babası yaşındaki belediye otobüsü şoförüne saldıran, ayda 1 milyon 86 bin lira kazanan Burak Yilmaz, ayda  1 milyon 860 bin lira  kazanan Arda Turan ve aylık 120 bin  lira kazanan Rıdvan Dilmen başkanlığa, baskıya evet dedi. ‘Güçlü Türkiye’ için evet dediklerini dile getiren bu maşalar, asgari ucretin bin 400 lira olduğundan bihaberler herhalde.

Baba Hakkı'lardan, Metin Oktay'lardan, Lefter'lerden sevdik futbolun en saf hâlini... Gecekondulara, fabrikalara, otobüs duraklarına, tribünlere inmeyen bir siyaset anlayışı bizim savunabileceğimiz bir siyaset anlayışı olamaz. Bizler çocuklar ölmesin maça da gelsin diyerek yaşayanlardanız. Ülke topraklarını emperyalizmin maşası hâline getirenlere inat tam bağımsız Türkiye diyen Deniz’lerin yoldaşlarıyız! Bizler HES’lere karşı en ön saflarda direnen anaların çocuklarıyız! Gezi'yiz, Lice'yiz, Cizre'yiz, Munzur'uz, Amed'iz, Dersim'iz, Soma'yız, Aladağ'ız, Ankara'yız, Kayseri'yiz, İzmir'iz, Adana'yız, Sürmene'yiz, Cerattepe'yiz, Hopa'yız...Başkanlık sisteminin acı, kaos, gözyaşı, hak gasbı dışında bizlere verecebileceği bir şey yoktur. Ancak bu sefer oyunları tutmayacak! Tek parti, tek adam rejimine Türkiye halkları geçit vermeyecektir!”(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li kürtaj karşıtları İsveç’e de el attı

SONRAKİ HABER

Balbay, hükümeti Aliağa'da mahkeme kararına uymaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...