24 Ocak 2017 06:18

İdlip ve Halep’te cihatçılar birbirine girdi 

Fetih el Şam, İdlip ve Halep'te Ahrar Şam ve Ceyşül Mücahidin'e karşı kapsamlı bir operasyon başlattı.

Paylaş

Suriye’de İdlip vilayeti ve Halep’in kuzeybatısını kontrol eden cihatçı koalisyonu çatırdamaya devam ediyor. Ahrar Şam ve Cundül Aksa arasında yaşanan çatışmalar sonrası el Kaide bağlantılı iki gruptan Fetih el Şam(eski adıyla Nusra Cephesi), Cundül Aksa’dan desteğini çektiğini açıkladı.

Al Masdar’ın haberine göre Fetih el Şam, Ahrar Şam ve Ceyşül Mücahidin’e karşı geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Fetih el Şam’ın şu ana kadar Anadan, Hayyan ve Kafr Hamra’yı kontrolü altına aldığı bildirildi. İdlip’teki el Dana’nın da Fetih el Şam’ın kuşatması altında olduğu belirtildi.

Fetih el Şam’ın ele geçirdiği bölgelerde temel altyapı hizmetlerine erişimi engellediği ve İnternet yasağı uyguladığı ifade edildi.

Sarakib kasabasında halkın Fetih el Şam’ın baskısına karşı eylem yaptığı aktarıldı. Ceyşül Mücahidin’in de bir açıklama yayımlayarak Fetih el Şam’ın saldırılarından duyduğu şaşkınlığı dile getirdiği belirtildi.

Cihatçı gruplar Mart 2015’te Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın organizasyonuyla ‘Fetih Ordusu’ adı altında bir araya getirilmişti. Bu koalisyon, İdlip’i ele geçirmişti. Gruplar arasındaki gerginlik Halep’teki yenilginin ardından büyüdü.

Türkiye'nin desteklediği gruplardan Nureddin Zengi Hareketi’nin Fetih el Şam’la birlikte hareket ettiği iddia edildi. Fetih el Şam'ın saldırdığı Ahrar Şam da Türkiye'nin yakın olduğu gruplardan bir diğeri. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bölge'de 2016 yılında 10 bin esnaf kepenk kapattı

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, el Bab'a yaklaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...