18 Ocak 2017 12:54

Hükümet ‘Hayır’cı avına çıktı!

Hatay’da sabah saatlerinde ev baskınlarıyla gerçekleştirilen gözaltı operasyonlarına tepki geldi.

Paylaş

Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri İHD Hatay Şubesi’nde düzenlediği basın açıklamasıyla kent genelinde HDP, SYKP, EMEP, SODAP ile Eğitim Sen yönetici ve üyelerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan İHD Hatay Şube Başkanı Mithat Can, AKP iktidarının 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek Türkiye’de barıştan, demokrasiden ve özgürlükten yana olan tüm muhalif kesimleri sindirmeye çalıştığını söyledi.

Hükümetin anayasa referandumu öncesi ‘Hayır’ için kampanya yürüteceğini açıklayan kesimleri hedef aldığına da dikkat çeken Can açıklamasına şöyle devam etti:
“Kendinden olmayan herkesi ‘terörist’ ilan eden AKP ve Saray’ın saldırıları biz emek, demokrasi ve barış mücadelesi verenleri asla yıldıramayacak. Samandağ, İskenderun ve merkezde yapılan operasyonların amacı ‘başkanlık sistemine hayır’ diyen tüm demokratik kesimleri sindirmektir. AKP iktidarı yaptığı operasyonlarla, diktatörlüğün inşasına karşı ‘Hayır’ kampanyasını aktif yürütecek herkesi cezaevlerine doldurarak ‘darbe anayasasını’ referandumla geçirmeyi hedeflemektedir. Hükümet adeta ‘Hayır’cı avına çıkmıştır. Ama ne bu halk ne de biz tek adam diktatörlüğüne asla izin vermeyeceğiz.” (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saadet Partisi, Anayasa değişikliğine 'Hayır' diyecek

SONRAKİ HABER

Avrupa Parlamentosu'nda yeni başkan Tajani görevi devraldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...