18 Ocak 2017 10:51

EMEP: Grev yasakları kabul edilemez

Emek Partisi (EMEP) yaptığı yazılı açıklama ile Asil Çelik işçilerinin grevinin ‘Milli Güvenliği bozucu’ gerekçesiyle iptal edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada Asil Çelik işçilerinin grevinin ertelenmesine tepki gösterildi.

EMEP tarafından yapılan açıklamada Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik fabrikasında bugün başlayacağı duyurulan grevin Bakanlar Kurulu tarafından 'milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü' gerekçesiyle yasaklandığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

“AKP iktidarı döneminde tekstilden, metale, lastikten, hizmete bir çok işkolunda grev benzer gerekçelerle yasaklanmıştı. Bu tutumla açıkça ülkenin milli güvenliği patronların ‘çıkarlarıyla’ eşitlenmiştir. Teşvik, vergi affı gibi kaynaklarla patronların önlerine kırmızı halı serilirken işçiye grev yasağı getirilmektedir. Bu grev yasağı, ne ilk oldu, ne de son olacak. Yapılan bu grev yasağı asla kabul edilemez, karar geri alınmalı ve işçilerin grev hakkı yeniden teslim edilmelidir. AKP hükümeti yıllardır işçilerin biriken tüm ekonomik sosyal sorunlarını, grevi yasaklayarak bir kez daha işçilerin sırtına yıkmak istemektedir. Grev yasağıyla, işçiler tümden sermaye karşısında savunmasız ve güvencesiz bırakılmaktadır. Dolar rekor kırıyor, iğneden ipliğe temel tüketim mallarına zam üstüne zam geliyor, işçilerin alım gücü düşüyor. İşçiler insanca yaşanacak ücret ve çalışma koşulları için beklemekteyken bu grev yasağı geldi. Sırtını hükümete yaslayan sermaye, OHAL koşullarında işçileri tehdit ederek grevleri yasaklatacaklarını ifade ediyorlardı.”  

'FİİLİ MÜCADELEDEN BAŞKA BİR YOL KALMAMIŞTIR'

Hükümetin bunu bir kez daha doğrulamış olduğu vurgulanan açıklamada: “OHAL işçilerin grevlerinin yasaklanmasının dayanağı haline geldi. Sermaye ve hükümet kol kola girerek saldırılarını artıracaktır.

İşçilere grev yasakları ve saldırılara karşı haklı, meşru ve fiili mücadeleden başka bir yol kalmamıştır. Bakanlar kurulunun kararı açıkça patronları ve sermayenin çıkarlarını korumak için grev yasağı getirdiği tartışılmazdır. Bu grev yasağına karşı mücadele etmeden, gelecek grevlerin yasaklanmasını engelleyemeyiz. Hükümetin ve kapitalistlerin grev yasaklarını aşmak için, grev hakkını fiilen kullanmaktan başka seçenek kalmamıştır. Bu saldırılar işçilerin birliğiyle ve mücadelesiyle püskürtülebilir. Bu anlayışla birlik ve mücadeleye!” denildi.(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Şirvan’da işçi kıyımı ana firma Ciner’le sürüyor

SONRAKİ HABER

Tutuklanan meslektaşlarımızın selamı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...