15 Ocak 2017 16:50

Saha içi, saha dışı

Spor Gündemi

Paylaş

Hazırlayanlar:

Şiar ARGIN

Deniz GELİR

Yıldız Teknik Üniversitesi

 

OHAL kapsamında yayınlanan 679. Kanun Hükmünde Kararname sonucunda, Şırnak, Gaziantep, Malatya ve Kocaeli illerinde toplam 8 spor kulübü kapatıldı.

Kapatılan spor kulüpleri;

Malatya Darende Spor Kulübü, Gaziantep Zirve Üniv. Gençlik Spor Kulübü, Gaziantep Atlı Spor ve Binicilik İhtisas Kulübü, Kocaeli Darıca Fatih Koleji Spor Kulübü, Kocaeli İvme Spor Kulübü, Kocaeli AltınYunus Gençlik ve Spor Kulübü Der., Şırnak Belediyesi Spor Kulübü Derneği, 73 Cizre Spor Kulübü Derneği

HEPİMİZ MAVİYİZ

2015 yılında Paris Saint Germain ile Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi maçına giden 4 Chelsea taraftarı metroda Souleymane Sylla isimli siyahi yolcunun metroya binmesine engel olarak, yolcuya şiddet uygulamıştı. Afrika kökenli yolcuyu iterek kapıdan uzaklaştıran taraftarlar, siyahi bir kadın yolcunun önlerinde durduğu sırada da “Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz.” diye tezahürat yapmıştı. Olayın ardından

Chelsea yönetimi durumu kınayan bir açıklama yapmış ve Chelsea taraftarları stadyumlarında “Siyah ya da beyaz, hepimiz maviyiz.” yazılı pankart açmıştı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada ırkçı Chelsea taraftarları, 5 yıl stada girememe cezasının yanında 1 yıl hapis, 2 yıl Paris’e giriş yasağı ve tezahürat yaptıkları kişiye 10.000 euro para cezası ödemeye mahkum edildi.

Amerika MLS Ligi takımlarından Orlando City’nin, yeni stadındaki 49 koltuk Orlando’da gerçekleşen terör saldırısında ölen 49 kişi anısına gökkuşağı renklerinden seçildi.

NBA’de Aralık ayının oyuncuları belli oldu;

Doğu Konferansı – John Wall

Batı Konferansı – James Harden

Euroleague’de Fenerbahçe, sahasında Olimpia Milano’yu 86-79 mağlup etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Banvit, kendi sahasında Aris’i 95-94, Beşiktaş ise deplasmanda Zielona Gora’yı 84-66 mağlup etti.

Tunus ekibi Africain ile Paris Saint Germain arasında oynanan hazırlık maçında, Africain taraftarları tarafından son yılların en iyi koreografilerinden birini hazırlandı: “Fakirler yarattı, zenginler çaldı.”

SPORDA CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ

Son dönemde kadın ve erkek tenisçiler arasındaki ücret eşitsizliğine vurgu yapan Serena Williams’tan cinsiyet eşitsizliğine dair bir çıkış daha geldi. İngiliz magazin dergisi Porter’ın “2016’nın Muhteşem Kadınları” sayısı için “Mükemmelliyet için çabalayan tüm inanılmaz kadınlara” başlıklı mektup yazan Williams, dünyanın en iyi sporcularından bahsedilirken “erkek” vurgusu yapılmadığına işaret eden Williams, “İnsanlar beni dünyanın en iyi kadın sporcuları arasında gösteriyor. Peki LeBron James’in dünyanın en iyi “erkek” sporcuları arasında olduğunu söylüyorlar mı?

Ya da Tiger Woods ve Roger Federer’in? Söylemiyorlar çünkü kadın değiller. Buna asla izin vermemeliyiz.

Her zaman başarılarımızla değerlendirilmeliyiz, cinsiyetimizle değil.” yorumunda bulundu.

SPOR TARİHİNDE BUGÜN

11 Ocak 1980 - 14 yaşındaki Nigel Short, “Uluslararası usta” unvanını alan en genç satranç oyuncusu oldu.

11 Ocak 2008 – Everest Dağı’nın zirvesine tırmanan ilk insan olan Yeni Zelandalı Dağcı Sir Edmund Hillary hayatını kaybetti.

*Fotoğraf: 28 Kasım’da 76 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından sağ kurtulan 3 futbolcudan biri olan Chapecoenseli Alan Ruschel, yeni profesyonel olan ve A takım forması giyecek olan altyapı oyuncularına anılarını ve tecrübelerini anlatırken...

ÖNCEKİ HABER

HABAŞ’ta iş cinayetinde ölen işçi toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe ikinci yarıya beraberlikle başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...