15 Ocak 2017 16:28

HABAŞ’ta iş cinayetinde ölen işçi toprağa verildi

Saç haddehanesinde iş cinayetine kurban giden Serdal Çetin’in cenazesi kaldırıldı.

Paylaş

Turan KARA
İzmir

HABAŞ saç haddehanesinde iş cinayetinde hayatını kaybeden Serdal Çetin’in cenazesi Menemen’den kaldırıldı.

5 aylık bir kızı bulunan Serdal Çetin’in cenazesinde eşi ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı.

'DAVAYLA UĞRAŞMA, PATRON HAKKINI VERİR' DEDİLER

Serdal Çetin'in kuzeni Ahmet Çetin, kazayı ilk duyanın ve hastaneye gidenin kendisi olduğunu söylerken, “Kaza saat 11:00 gibi olmuş, bana 12:30 gibi haber verdiler. Saat 13:00 gibi hastaneye ulaştım, her şey için çok geçti. Kazada ihmal olduğunu düşünüyoruz. Hastanede kimse bizimle ilgilenmedi, fabrikadan arayıp sormadılar. Orada sadece birkaç usta ve vardiya amiri vardı. Onlar da bize "Patron çok zengin birisi, hakkını verir. Davayla filan baş edemezsin" dediler. Bu işin hakkı ne bilmiyorum. Biz istiyoruz ki bu acılar son bulsun başka ocaklar yanmasın. Orada iş arkadaşlarına da söyledim. Anlatın nasıl oldu, bir dahakine yanan siz olmayın, önlem alsınlar dedim. Orada çalışan herkes taşeronmuş” dedi.

FABRİKA MÜDÜRÜ SORULARIMIZI YANITLAMADI

Cenazeye fabrika Müdürü Haşim Ayten de katılarak başsağlığı diledi. Fabrika müdürü Haşim Ayten cenaze namazı çıkışında sorularımızı yanıtlamaktan kaçarken yanındaki korumalar da engellemeye çalıştı.

Türk Metal Aliağa temsilcilerinin iş cinayeti yaşandığı gün sosyal medya hesabından attığı mesaj ise işçilerden tepki topladı. Mesajda Aliağa Temsilciliğinde maç yayını başladığı söylenip işçiler akşam maça çağrıldı. Aynı saatlerde ise HABAŞ işçisinin çaresiz ailesi ve arkadaşları yas tutuyordu. Serdal Çetin’in ailesi sendikadan kimsenin arayıp sormadığını söyleyerek sendikacıların HABAŞ’ta işçi ölümleri konusundaki bu tutumunu “İnsanlıktan nasibini almamışlar’ şeklinde yorumladı.

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin hocası Gürhan Fişek yarın uğurlanacak

SONRAKİ HABER

Saha içi, saha dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...