14 Ocak 2017 11:03

251'inci F oturması: Hasta tutuklular serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hapishane Komisyonu 251'inci hafta F oturmasını gerçekleştirdi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hapishane Komisyonu 251'inci kez hasta tutukluların serbest bırakılması için oturma eylemi düzenledi. Bu haftaki oturma eyleminde hasta tutuklu Serdar Arslan’ın serbest bırakılması istendi.

Galatasaray Meydanı'nda gerçekleşen açıklamada, Türkçe ve İngilizce “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın” yazan pankart açılırken, “Tecrit işkencesine son”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “İnsan haklarıyla insandır”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Tedavi haktır engellenemez” sloganları atıldı.

251'inci F oturmasının açıklamasını Tuncay Yiğit okudu. Yiğit, sürgün sevkleri, sağlığa ulaşım hakkının engellenmesini, yetersiz ve yanlış tedaviler ve tecrite bağlı kötü fiziki koşulları eleştirerek, “Tüm bunlar egemenlerin zorla kendilerini muktedir kılma çabalarıdır” dedi. Yiğit, insan hakları savunucularının haklar konusunda ısrarcı olmaya ve kazanım elde edinceye kadar alanlardan seslenmeye devam edeceklerini kaydetti.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan Serdar Arslan'ın sağlık durumunu aktaran Yiğit, Arslan'ın 5 Ocak'ta İHD'ye gönderdiği mektubu okudu.

Arslan gönderdiği mektupta, beyin damarında pıhtılaşmadan kaynaklı tıkanma ve böbreklerinde iki tane kist olduğunu anlatarak tedavi için gittiği Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde heyetin rapor düzenlediğini ancak raporun kendisine verilmediğini söyledi.

Arslan gönderdiği mektupta, verilen raporun kabul edilmediğinin hapishane revirince kendisine bildirildiğini ve bunun için Trakya Üniversitesinin hastanesine götürüldüğünü söyledi.

Ancak burada kendisine kelepçeli muayene uygulamasının dayatılmak istendiğini belirten Arslan “Tartışma sonrası kelepçeyi açtılar, beyin MR'ı olmadığı için sözlü yüzeysel bir muayene teşhisi konuldu. Devlet hastanesinin teşhisi ve raporu iptal edildi. Hepatit ve astım hastalığım içinse herhangi bir işlem yapılmadı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yabancı konukların OHAL konferansına katılımı engellendi

SONRAKİ HABER

İzmit Körfezi'nde petrol faciası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...