12 Ocak 2017 11:42

Kayseri'deki FETÖ davasında Boydaklar tahliye istedi

Kayseri’de devam eden FETÖ davasında tutuklu yargınanan Boydak'lar tahliye talebinde bulundu.

Paylaş

Kayseri'de Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aralarında Boydak Holding sahip ve eski yöneticilerinin de bulunduğu 28'i tutuklu, 30'u tutuksuz, 9'u firari toplam 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Pazartesiden bu yana devam eden duruşmanın 4'üncü gününde tanıklar dinlendi. Tanıkların dinlenmesinin ardından hakim duruşmanın bu celsesi ile ilgili savcının mütaalasını aldı. Savcı tutuklu sanıklardan Arap Ali Aksoy, Murat Bozdağ ve Nurullah Sarıöz'ün tahliyesini, diğer tutuklu sanıklarının tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

Mahkeme başkanı sanıklara söz vererek, savcının mütaalasıyla ilgili açıklama yapıp yapmayacaklarını sordu. Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, savcılığın tutukluluğunun devamı yönündeki talebine ‘Hayırlısı olsun’ diye yanıt verirken; Boydak ailesinin avukatı Bülent Acar, Hacı Boydak'ın Ankara'da tam teşekküllü Onkoloji hastanesinden sağlık durumu ile ilgili rapor alınması isteğinde bulundu.

Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Odası eski Başkanı tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak da mal varlığı üzerindeki tedbirlerinin kaldırılmasını istedi. Tutuklu sanıklar Şükrü ve Memduh Boydak ile diğer tutuklu sanıklar tahliyelerini talep ederken, tutuklu sanıklardan Mehmet Filiz, basında yer alan Ticaret Odası Meclis Başkanlığına cemaat tarafından getirildiği ifadelerinin doğru olmadığını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’la Putin telefonda Suriye’yi görüştü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Anayasa düzenlenmesi geri çekilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...