10 Ocak 2017 13:35

İçinden otomobil geçen ağaç tarih oldu 

Kaliforniya'da 'Tünel Ağacı' olarak bilinen ve içinden bir otomobilin geçebileceği kadar dev bir oyuğa sahip olan tarihi ağaç, fırtınada yıkıldı.

Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Calaveras Büyük Ağaçlar Parkı'nda yer alan, 1000 yaşından büyük ve 10 metre çapındaki dev Sekoya ağacı fırtınaya yenik düştü. 

Sputnik’in haberine göre, içinden otomobillerin geçebilmesi nedeniyle 'Tünel Ağacı' olarak bilinen ağaç pazar günü şiddetli yağmurun etkisiyle yıkıldı. Park yetkilileri bölgeye geldikleriyle ağacın yıkıntısıyla karşılaştı. Calaveras Büyük Ağaçlar Kurumu olayla ilgili Facebook'tan yaptığı açıklamada "Tünel Ağacı yıkıldı. Simge haline gelen ve hâlâ canlı olan ağaç birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyordu. Ancak fırtınaya dayanamadı" ifadelerini kullandı. 

Her mevsim yeşil kalan dev Sekoya ağaçları 140 metre yüksekliğe ulaşabiliyor ve 3 binden fazla yıl yaşayabiliyor. 

ABD'DEKİ FIRTINA NEDENİYLE BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ 

Kuzey Nevada ve Kaliforniya'da meydana gelen şiddetli fırtına tüm bölgeyi etkisi altına alarak toprak kayması ve sellere neden oldu. Son 10 yılın en şiddetlisi olduğu belirtilen fırtına 1 kişinin ölümüne, binlerce kişinin de tahliye edilmesine yol açtı. Nevada valiliği fırtına nedeniyle acil durum ilan etti.(DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kar yağışı şehirlerarası otobüs seferlerini de etkiledi

SONRAKİ HABER

Afganistan'da art arda 2 patlama: 21 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...