10 Ocak 2017 08:48

Kani Beko: Demokrasiyi savunmak haktır ve görevdir!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko DİSK Yönetim Kurulu adına Meclis önünde açıklama yapmak isteyenlere yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Cumhuriyet tarihinin en kritik Anayasa değişikliği teklifinin TBMM'de görüşüldüğünü vurgulayan Kani Beko: “Yasama, yürütme ve yargının tamamen Cumhurbaşkanının denetimine geçmesini öngören, "güçleri ayrılığı” ilkesinin yok edilmesi anlamını taşıyan Anayasa değişikliği görüşmeleri, TBMM'nin polis tarafından kuşatılmasıyla başladı.

15 Temmuz 2016'da darbeciler tarafından bombalanan TBMM, yetkilerinin Cumhurbaşkanına devrini öngören Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında 9 Ocak 2017'de yeniden kuşatıldı” dedi.

Parlamenter demokrasiyi ve cumhuriyeti TBMM önünde savunmak isteyenlerin Dikmen Kapısı önünde yapmaya çalıştıkları basın açıklamasının polisin engellemesiyle, TOMA'larla ve gaz bombalarıyla karşılandığını ifade eden Beko şunları söyledi: “Aralarında DİSK'lilerin de olduğu emek ve demokrasi güçlerinin TBMM'yi savunması zor kullanılarak engellenmiş, şiddetten milletvekilleri de nasibini almıştır.

Türkiye ekonomik bir krizin eşiğindeyken, TL hızla değer kaybederken; İşsizlik ve enflasyon tırmanırken; İşçiler açlık sınırının altında ücretle çalışmaya zorlanırken; İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için sadece 2016 yılında 1970 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmişken; Terör ve şiddet engellenemezken;

Akademisyenlerden gazetecilere, siyasetçilerden laiklik isteyenlere kadar hapishaneler muhaliflerle dolu iken; ülkemizin ihtiyacı TBMM'nin fiilen yok edilmesi değil aksine güçlendirilmesi ve ülkenin sorunlarına çözüm aramasıdır.”  

Her türlü darbeye karşı TBMM'yi savunmak tüm milletvekilleri ve yurttaşlar için bir hak olduğu kadar bir görev de olduğunu dile getiren Beko: 12 Eylül darbecilerinin getirdiği "güçlü Cumhurbaşkanlığı” yetkilerini bile yetersiz bularak ülkeyi tek adam rejimine taşımak isteyenlere; parlamenter demokrasiyi fiilen ortadan kaldırma girişimine; hukuksuz bir "fiili durumu” yasal hale getirme çabalarına karşı bizler demokrasiyi ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. DİSK olarak bizler de kuruluşumuzdan beri olduğu gibi, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Zeytinköy Kadın Emeği Eğitim Merkezi açıldı

SONRAKİ HABER

10 Ekim katliamında ölenler için anıt yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...