29 Mart 2011 15:00

Libya'da hava saldırısı ve çatışmalar devam ediyor

NATO’nun devralmaya hazırlandığı hava saldırısı neticesinde Kaddafi’nin askeri gücü zayıflarken doğuda hakimiyeti yeniden sağlayan muhalifler yönünü ülkenin batısındaki Mistrata ve Trablus’a çevirdi. Kaddafi’nin doğum yeri Sirte’de de taraflar arasında çatışmaların sürdüğü haberleri geliyo

Libya'da hava saldırısı ve çatışmalar devam ediyor
Paylaş

NATO’nun devralmaya hazırlandığı hava saldırısı neticesinde Kaddafi’nin askeri gücü zayıflarken doğuda hakimiyeti yeniden sağlayan muhalifler yönünü ülkenin batısındaki Mistrata ve Trablus’a çevirdi. Kaddafi’nin doğum yeri Sirte’de de taraflar arasında çatışmaların sürdüğü haberleri geliyor.

Öte yandan, Libya Devlet Televizyonu, pazar günü bir Libya savaş uçağının kamikaze saldırısında öldüğü öne sürülen Muammer Kaddafi’nin oğullarından Hamis’in görüntülerini yayınladı. Hamis, başkent Trablus’ta 10 bin kişilik bir askeri güce komuta ediyordu.

Libya resmi kanalı ayrıca, ülkenin çeşitli noktalarında sivil ve askeri hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Haberde, Trablus’un güneyindeki Kaddafi’ye bağlı birliklerin bulunduğu Garyan ve Mizdah kentlerine saldırılar düzenlendiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)


KADDAFİ: BARBARCA SALDIRIYI DURDURUN

Libya lideri Muammer Kaddafi ülkesine yönelik “barbarca saldırıya” son verme çağrısında bulundu.

Kaddafi, Jana haber ajansında yayımlanan, Libya’ya saldırı düzenleyenlere yaptığı çağrıda, “Libya’ya karşı bu barbarca ve haksız saldırıyı durdurun. Libya’yı Libyalılara bırakın, güvende olan bir halkın kökünü kurutma ve gelişmekte olan bir ülkeyi ortadan kaldırma operasyonu düzenliyorsunuz” dedi.

“Avrupa ve ABD’de, bu barbarca askeri operasyonun, Hitler’in Avrupa’yı işgal ettiği ve İngiltere’yi bombaladığı sıradaki kampanyalarına benzediğini anlamıyorsunuz” diyen Muammer Kaddafi, “Neden El Kaide örgütüyle savaşana saldırıyorsunuz, Afrika Birliği’nin krizi yönetmesine izin verin. Libya, birliğin alacağı her kararı kabul edecek” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Londra'da Libya zirvesi

SONRAKİ HABER

Obama'dan itiraf gibi açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...