04 Ocak 2017 15:15

Leyla Birlik: Tek başına çıkmamın bir anlamı yok

Silivri Cezaevinden tahliye edilen HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, 'Benim tek başıma çıkmamın bir anlamı yok' dedi. 

Paylaş

Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Silivri Cezaevinde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, hakkında tahliye kararı verildi. 

Cezaevi çıkışında HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Muş Milletvekili Burcu Çilek ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Birlik, şunları söyledi: "Dışarıda olmak gerçekten iyi bir adım. Başından beri söylediğimiz gibi hukuksuz bir süreçti. Tahliye ile sonuçlanması gerekiyordu. Ama çıkarken keyif alarak çıkmadım. İçerde milletvekili olan arkadaşlarımı bıraktım. Şu anda fikirlerinden dolayı ya da hükümeti eleştirdiği için binlerce insan tutuklu. Gerçekten cezaevi koşulları, İçişleri Bakanlığı, Adalet bakanlığının söylediği sözler üzerinden söylüyorum, gerçekten kötü durumda. Hak ihlalleri yaşanıyor. Bizzat kendimiz yaşadık. Binlerce insan da bunu cezaevinde yaşıyor. Serbest bırakılmam umuyorum Türkiye'de tekrar demokratik ve barışçıl ortamın tekrar gelmesini sağlar. 

Bir umut doğdu. Benim tek başıma çıkmamın bir anlamı yok. Şu anda tutulan parlamenter arkadaşlarımızı düşündüğümüz zaman durumun bu şekilde olmaması gerektiğini söylüyoruz. İçeride infaz koruma memurları bana geçmiş olsun derken belki Türkiye'nin tekrar barış sürecine döneceği umudu taşıyorlardı. Bu yüzden umutluydular. Umudumuz OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasıdır."

Yapılan kısa açıklamanın ardından Birlik ve HDP'liler cezaevi önünden ayrıldı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Laiklik çağrısı yapanlara Ankara'dan destek

SONRAKİ HABER

TSK’den ‘Fırat KalkanıHarekatı’ açıklaması 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...