03 Ocak 2017 16:08

IŞİD Türkiye’ye savaş açtı

Independent’a konuşan eski IŞİD militanı Reina saldırısını ‘IŞİD’in Türkiye’ye savaş ilanı’ olarak nitelendirdi.

Paylaş

İngiltere merkezli haber sitesi Independent’a konuşan ve eski bir IŞİD militanı olduğu belirtilen kişi, 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısını ‘IŞİD’in Türkiye’ye savaş ilanı’ olarak niteledi. 

Independent’ın Savunma Editörü Kim Sengupta imzasını taşıyan haberde, ismi Ebu Mutassim olarak verilen eski IŞİD militanı, örgütün Türkiye’yi nasıl gördüğünü anlatırken, “Liderleri sırtını İslam’a dönmüş, Müslüman bir ülke olarak görüyorlar. Amerikalılarla ve Ruslarla iş birliği yapan bir ülke olarak kabul ediyorlar. Aynı eski militan, “IŞİD tarafından olabilecek en kötü düşman olarak görülüyorlar. IŞİD Türkiye’ye savaş açtı” diyor. 

ÖRGÜT TÜRKİYE İÇİNDE GÜÇLÜ

Independent haberinde, Irak’ta Musul kenti çevresinde, Suriye’de ise Rakka etrafında baskı altına giren IŞİD’in Suriye ve Irak dışında saldırıları teşvik etmeye başladığı aktarılıyor.

“Son aylarda Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan çok sayıda militan yakalandı. Aynı zamanda Türk güvenlik güçleri, IŞİD hücrelerine yaptıkları baskınlarda silahlar ele geçirmişti” denen Independent haberinde, örgütün Türkiye içinde de güçlü olduğu vurgusu yapılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Türk-İş Heyetini kabul etti

SONRAKİ HABER

Reina saldırganı Konya Otogarına tek başına gelmiş 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...