02 Ocak 2017 13:19

Bahadır Çakır, katliamdaki yaralılar listesinde yer almıyor

Reina Katliamı’nda yaralanan  Bahadır Çakır’ın adı yaralılar listesinde yer almıyor. Aynı isim, hayatını kaybedenler arasında anılıyor.  

Paylaş

Reina Katliamı’nda ağır şekilde yaralanan ve iki gündür komada bulunan özel güvenlik elemanı Bahadır Çakır’ın adı yaralılar lisetesinde yer almıyor. Çakır’ın ailesi “160 lira yevmiye karşılığında oradaydı, adı yaralılar listesinde yer almadı. Kimse bizimle ilgilenmiyor.”

İstanbul Ortaköy'deki ünlü eğlence mekanı Reina’daki yeni yıl kutlamasına yönelik katliamda 39 kişinin hayatını kaybetmiş, 65 kişi de yaralanmıştı. Saldırı sonrasında resmi makamlardan verilen bilgide 4’ü ağır 65 yaralı olduğu açıklandı. Reina’da özel güvenlik elemanı olarak çalışan Bahadır Çakır ağır yaralı olarak Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, Reina saldırısında yaşamını yitiren kişiler listesinde ‘Bahadır Çakır’ın ismi de yazıyor. 

Bahadır Çakır’ın kardeşi Baki Çakır, “Bahadır Çakır ismi yaşamını yitirenlerin listesinde yer almaktadır fakat benim ağabeyim yaşamını yitirmedi. Çapa Tıp Fakültesi’nde ağır yaralı olarak yatmaktadır. Büyük ihtimalle isim benzerliğidir” dedi.   

‘KİMSE GELİP DURUMUNU SORMUYOR’

Eşi Semanur Çakır, eşinin daha önce 18 yıllık polis memurluğu yaptığını, açığa alındıktan sonra 160 lira yevmiye karşılığında Reina’da işe girdiğini aktardı. “Polislik görevi için gitseydi benim zoruma gitmeyecekti” diyen Çakır, eşinin çalışmaya mecbur bırakılmasından dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti. Bahadır Çakır’ın KHK ile açığa alınmasından dolayı başka hiçbir yerde iş bulamadığını sözlerine ekleyen Çakır, eşinin yaralılar arasında isminin yer almadığını, yetkililerin de bu durumla ilgilenmediğini belirterek şunları söyledi: “Bahadır, en büyük terör mağduru, kimse gelip durumunu sormuyor. Oradaki terör mağdurlarından ne farkı var?”  

Bir çocuğunun lösemi diğer çocuğunun da kalp hastası olduğunu ve eşinin durumu nedeniyle sosyal güvencesini kaybetme noktasına geldiğini aktaran Çakır, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Biz bu duruma düşmeyi hak etmedik” dedi.

160 LİRALIK YEVMİYE İÇİN REİNA’DAYDI

Reina’da yaşanan katliam sonrası ağabeyinin 02.30 sularında Çapa Tıp Fakultesi Hastesi’ne yaralı olarak kaldırıldığını ifade eden Bahadır Çakır’ın kardeşi Baki Çakır da, “Abim, Çapa Tıp Fakültesi’ne hafif yaralı yabancı uyruklu bir kişi ile beraber getirilmiştir. Yabancı uyruklu yurttaş ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edilmiştir. Şu an abim tek başına Çapa Tıp Fakültesi’nde yatmaktadır, görsel ve yazılı basında ağabeyim ağır yaralı veya yaralı listesinde yer almamaktadır” diye konuştu. 

Ağır yararlı ya da yaralı listesinde abisinin isminin neden yer almadığını soran kardeş Baki Çakır, “Ağabeyim 2 gündür Çapa Tıp Fakültesi’nde yatmaktadır. Hükümet yetkilileri, siyasi parti temsilcileri de dahil hiç kimse bizi aramadı, hastahaneye uğramadı” şeklinde tepki gösterdi. Ağabeyinin 160 liralık yevmiye için Reina’da güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirteren Çakır, “Abimin 3 çocuğu var, kızı lösemi hastası, oğlu ise kalbinden rahatsız. Abim parasızlıktan, imkansızlıktan yılbaşı gecesi bir günlük Reina’da görev yaptı. Orada yapılan saldırıda sırtından aldığı kurşunla ağır şekilde yaralandı” bilgisini verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

Fotoğraf: Bahadır Çakır'ın kardeşi Baki Çakır (soldaki)
 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu 6 gazetecinin sosyal medya hesapları incelemede

SONRAKİ HABER

Reina saldırganının yeni fotoğrafı yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...