31 Aralık 2016 14:19

Faaliyeti durdurulan dernekler mühürlendi

İstanbul’da YAKAY-DER, Sarıgazi Yüz Fikir Kültür ve Sanat Derneği ile Yalova'da Gençlik Kültür Evi'nin kapısına mühür vuruldu.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından Olağanüstü Hal yasasının 11. Maddesi kapsamında 94 derneğin faaliyetlerinin durdurulmasının ardından İstanbul’da bulunan Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAKAY-DER) kapatıldı. Dün gece saatlerinde baskının yapıldığı derneğe giden polisler, derneğin kapısına mühür vurdu. Sabah saatlerinde dernek binasına giden yöneticiler, mühürlenmiş kapı ile karşılaştı.

İstanbul'daki Sarıgazi Yüz Fikir Kültür ve Sanat Derneği de dün gece, polisler tarafından yapılan operasyonla kapatılarak mühürlendi.

YALOVA'DA GENÇLİK EVİNE MÜHÜR

Yalova'da bulunan Gençlik Kültür Evi de mühürlenen dernekler arasında yer aldı. Dernek yaptığı yazılı açıklamada, “Umudun ve dayanışmanın evi kültür evimiz biraz önce il dernekler masası ve polisler eşliğinde mühürlendi. OHAL kapsamında valilik talimatıyla kapatılan derneğimizin kapatılma gerekçesini öğrenemedik. İyiye, güzele her şeye düşman olanlar bizi yıldırabileceklerini zannediyorlar. Bizim kim olduğumuzu ve ne olduğumuzu ve ne yaptığımızı Yalova halkı çok iyi bilir. En başından beri ücretsiz kurslarımızdan, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizden rahatsız olanlar bugün OHAL bahanesiyle bizi susturabileceklerini zannediyorlar” ifadelerini kullandı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Dj ve tasarımcılar David Bowie’yi anacak

SONRAKİ HABER

Hak ihlalleri en üst seviyeye ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...