28 Aralık 2016 08:56

Reklamların içine saklanan virüse dikkat!

Web sitelerindeki reklamlarda kullanılan resimlerin içine gizlenen yeni bir siber saldırı yöntemi açıklandı.

Paylaş

Bazı haber sitelerinde de yer alan reklamlar yoluyla bulaşan yeni bir istismar saldırısı tespit edildi. Söz konusu saldırıda, kötü amaçlı yazılımlar, sitelerin reklamlarında kullanılan resimlerin piksellerine yerleştiriyor.

BANNERA TIKLAMADAN DA BULAŞABİLİYOR

‘Zehirli piksel’ içeren reklamlar, bilgisayarlara uzaktan zararlı yazılımlar yükleyebilmek amacıyla kullanılıyor. Üstelik kullanıcının, virüsün saklandığı reklam içeriğini tıklamasına bile gerek kalmıyor. Bu tür banner içeren bir web sitesini ziyaret etmesi yeterli. Eğer Internet Explorer kullanıyor ve bilgisayarınızda güncel olmayan bir Flash Player sürümü çalışıyorsa, bilgisayarınız bu açık sayesinde otomatik olarak ele geçirilebiliyor.

ESET Güvenlik Araştırmacılarından Robert Lipovsky’nin verdiği bilgiye göre, “Bundan sonra, saldırganlar, istedikleri kötü amaçlı yazılımları indirip çalıştırma imkanına kavuşuyor. Analiz ettiğimiz zararlıların bir kısmı bankacılık truva atları, arka kapılar ve casus yazılımları içeriyor ancak kurbanlar kötü amaçlı bir fidye saldırısı ile de karşılaşabilirler.”

VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?

ZEHİRLİ PİKSEL NEREDE?

Zehirli piksel, saldırganların zararlı kodların bir bölümünü reklamların piksellerinde gizlemek için kullandığı bir teknik olan Steganografiyi ifade ediyor. Virüas, özellikle her pikselin şeffaflığını kontrol eden parametrelere gizleniyor. Bu, resmin renk tonunda yalnızca ufak değişiklikler yapıyor, değişiklikleri çıplak gözle görünmez kılıyor ve potansiyel mağdur durumun farkına varamıyor.

YAMALARI İHMAL ETMEYİN

Sistem yamalarının düzenli olarak yapılması, uygulamaların güncel tutulması ve güvenilir bir internet güvenlik çözümü, bu tür saldırıların engellenmesine yardımcı olan en güçlü önlemler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Donbass’a Rus sanatçı desteği

SONRAKİ HABER

CHP:  Asgari ücret 1750 lira olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...