27 Aralık 2016 07:13

'FETÖ' davasında gazetecilere ambargo

Silivri’de görülen 'FETÖ' davasında gazetecilerin duruşma salonuna girişi engellendi.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatlarına uymadıkları belirtilen 29 polis bugün ilk kez Silivri'de hakim karşısına çıkıyor. 'FETÖ' üyeliğiyle suçlanan polisler Silivri 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Silivri’de görülen mahkeme, davayı izleyecek basına ambargo skandalı ile başladı. Davayı izlemeye gelen gazateciler, kapıda hangi basın kuruluşundan kaç kişinin davayı izleyebileceğine dair bir liste ile karşılaştı.

22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan karar doğrultusunda gerçekleşen sınırlama nedeniyle Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer’le birlikte çok sayıda gazeteci duruşma salonuna alınmadı. Muhabirimize, duruşma salonuna alınmama gerekçesi olarak, jandarmanın elinde bulunan liste içerisinde bulunmamak gösterildi.

‘TEHLİKELİ GAZETECİ’ KISTASI

Listede bulunan Akit TV, CNN Türk, TRT, AA haber gibi televizyon ve ajanslar salona girerken muhabirimiz Eylem Nazlıer ‘isminiz yok’ denerek duruşmaya alınmadı. Mahkeme tarafından belirlenen 20 kişilik kontenjanın dolmaması halinde yedek isimler alabileceklerini belirten jandarmalar, bunların da ancak ‘tehlikeli olmayan gazeteciler’ olabileceğini söyledi.

Duruşmaya Hürriyet, Milliyet, Sabah gibi ana akım medyadan gazete muhabirleri girebilirken Hürriyet muhabiri girdiği gerekçesiyle DHA muhabiri de alınmadı. Cumhuriyet gazetesinden bir kişinin girmesine izin verilen; mahkemenin basın listesinde Evrensel’in yanı sıra Birgün ve Özgürlükçü Demokrasi gibi gazetelere de yer verilmedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitime kar engeli

SONRAKİ HABER

Karadeniz'e düşen Rus uçağının karakutusu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...