24 Aralık 2016 08:41

5 ilde açılacak çocuk cezaevi Avrupa standartında olacakmış!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önümüzdeki süreçte 5 ilde Avurpa standartında olacağını iddia ettiği 5 çocuk cezaevi açılacağını açıkladı.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önümüzdeki süreçte Hatay, Tarsus, Diyarbakır, Kayseri ve Çorlu’da müstakil çocuk kapalı ceza infaz kurumlarının hizmete açılacağını bildirdi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, önümüzdeki süreçte Hatay, Tarsus, Diyarbakır, Kayseri ve Çorlu’da müstakil çocuk kapalı ceza infaz kurumlarının hizmete açılacağını ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni geliştirilen çocuk kapalı ceza infaz kurumu ve çocuk eğitimevi projelerinde kapasitenin düşürüldüğünü, her çocuğa geceleri içeriden kapısını kilitleyeceği şekilde tek kişilik oda düzenlemesinin yapıldığını söyledi. Bu odaların ortalama 16 metrekare olduğunu, bu büyüklüğün Avrupa ülkelerindeki standardın üzerinde olduğunu iddia eden Bozdağ, yeni açılacak kurumlar ile çocukların tek başına uyabilecekleri, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri odalarda kalabileceğini, böylece çocukların birbirlerine ihmal ve istismar davranışlarında bulunma risklerinin ortadan kaldırılacağını belirtti. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem’in manşetini okumak ‘suç!’ oldu

SONRAKİ HABER

Musa Çam: Cumhurbaşkanı ve Başbakan çocukları için düzenleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...