23 Aralık 2016 15:50

‘Özgürlük Nöbeti’ 18'inci haftasında

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi için başlatılan ‘Özgürlük Nöbeti’ 18. haftasında da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam etti.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu üyesi yazarlar Necmiye Alpay ile Aslı Erdoğan ve gazeteciler İnan Kızılkaya ile Zana Kaya için başlatılan ‘Özgürlük Nöbeti’ 18'inci haftasında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Nöbete CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, yazar Ayşe Ünal ve Avrupalı akademisyenlerin yanı sıra onlarca yurttaş katıldı.

‘İNSANLIK İÇİN VERİLEN BİR MÜCADELE’

Nöbette konuşan Carlos Frade, yazarların durumunun insanlıkla ve insanların düşünme kapasitesiyle ilgili olduğunu söyledi. Frade, “Bu insanlarla kendimizi özdeşleştiriyoruz. Bu mücadele insanlık için verilen bir mücadeledir. Bugün bunun için buradayız” dedi.

Ardında konuşan Brüksel Üniversitesi akademisyenlerinden Thomas Berns de, “Tutuklanan akademisyenlerin davasına destek vermek için buradayız. Buradaki yazarlarla dayanışmamızı göstermek için buradayız” dedi. Edinburgh Üniversitesi akademisyenlerinden Isabelle Darmon ise, “Burada fikirleri için mücadele eden insanlarla dayanışmak için bulunuyoruz. Bunun da ötesinde küçük bir üniversite grubunun başkanı olarak buradayım. Bu insanlar Kürtlere yönelik baskıları konulaştırdığı için hedeflendiklerini biliyoruz. Şaşkınız” diye konuştu.

Birleşik Haziran Hareketi Hapishane Komisyonu Üyesi Çağrı Gökçe, Türkiye'nin tutuklu gazeteci sayısında rekor kırdığını söyleyerek, “Daha geçtiğimiz günlerde havuz medyası tarafından hedef gösterilen Hüsnü Mahalli tutuklandı. Mahalli ve diğer gazeteci-yazarları tutuklayarak bizleri hakikatten uzaklaştıracağını zanneden siyasal iktidar yanılmaktadır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile görüştükten sonra, “Bu dayanışmanızı çok anlamlı buluyorum. Yazarlar burada olduğumuzu biliyorlar. Bu yüzden moralleri çok iyi” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Liselilere 'JÖH’ ve 'PÖH' propagandası yaptırıldı

SONRAKİ HABER

Başbakan’a AKP’nin ‘öfkeli genç’leri soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...