23 Aralık 2016 15:23

Jeotermal adını duymak bile istemediler

Aydın Germencik'te yapılan JES toplantısında köylüler şirket yetkilisini konuşturmadı.

Paylaş

Özer AKDEMİR
Aydın

Jeotermal enerji santralleri nedeniyle birçok sıkıntı yaşayan Aydın Germencikliler yeni jeotermal santrali ÇED'inde şirket yetkililerini konuşturmadı.

Gürmat Elekritik Üretim Şirketi tarafından yapılmak istenen Efe-8 Jeotermal Enerji santrali ile ilgili ÇED halkın katılımı toplantısı Germencik Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Germencik civarındaki köylülerden çok sayıda köylünün katıldığı toplantıda köylüler yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, tarımsal üretimlerinin, hayvancılığın ve sağlıklarının jeotermal santralleri nedeniyle yok olma tehdidinde olduğunu söyledi.

Bir köylünün yaptırdığı “Jeotermalden dolayı benim 450 kovan arım öldü. Yetkililer kulak asmıyor. Yarın siz de ölebilirsiniz” pankartının kürsüye çıkarılmasının ardından şirket yetkilisinin köylülere ‘yalan söylüyorsunuz’ demesi bir anda toplantıda gerginlik çıkmasına neden oldu.

Şirket yetkililerinin açıklamalarını dinlemek istemeyen köylüler; “Biz ne söyleyeceğinizi biliyoruz. Jeotermalin zararlarını biz çekiyoruz. Tahribatı biz görüyoruz” dilerek JES şirketi yetkililerini konuşturmadı. Salonun çıkışında yapılan konuşmalarda Aydınlıların jeotermal enerji istemedikleri bir kez daha dile getirildi.

Aydın Çevre ve Kültür Derneği (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, pıtrak gibi çoğalan JES'lerin yaşam alanlarını cehenneme çevirdiğini, Aydın'ın en önemli ürünleri olan incir ve zeytin tarımına büyük darbe vurduğunu söyleyerek, toplantıda gösterilen tepki ile köylülerin ‘Artık bıçak kemiğe dayandı’ mesajı verdiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Sezgi Kırıt davası ertelendi

SONRAKİ HABER

IŞİD protestosuna polis müdahalesi: 18 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa