23 Aralık 2016 12:59

‘Tutuklu vekillere yönelik ciddi hak ihlalleri yaşanıyor’

HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyarette bulunan heyet, İstanbul HDP İl Binası'nda basın toplantısı yaptı.

Paylaş

HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyarette bulunan heyet, İstanbul HDP İl Binası'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında tutuklu bulunan Belediye Eşbaşkanları ve Milletvekillerine yönelik ciddi hak ihlalleri olduğu vurgulandı.

Açıklamaya heyette bulunan HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Sibel Yiğitalp, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Gülsüm Ağaoğlu, Beyza Üstün ve Avukat Zeynep Ceren Boztoprak katıldı. Açıklamada ilk olarak konuşan Avukat Zeynep Ceren Boztoprak, Kandıra F tipi ve Silivri 9 Nolu Cezaevi ziyareti gerçekleştirdiklerini, ve ağır hak ihlalleri yaşandığını belirti.

'MEKTUP YOLLANMADINA İZİN VERİLMİYOR'

Özellikle Silivri Cezaevinde haberleşme sorunu yaşandığını belirten Boztoprak, "postalar iletilmiyor, yollanan mektup ve fakslar teslim edilmezken tutuklu bulunanan belediye başkanların ve milletvekillerine mektup göndermesine de izin verilmiyor" dedi.

HDP Milletvekili  Sibel Yiğitalp ise tutulu bulununan milletvekilleri ve belediye başkanları için endişe duyduklarını söyleyerek şunları söyledi:" ülke çok zor bir dönemden geçiyor. Sadece HDP üzerinden değil Türkiye halklarının  üzerinde büyük baskı var. Bu savaş politikaları istikrar getirmeyecek ve mevcut iktidarsızlığı derinleştirecektir"

 'TECRİT KABUL EDİLEMZ'

Gülsüm Ağaoğlu da yaşanan tecrit uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirterek bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. (İstanbul/ EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin Murat Hazinedar kararı belli oldu

SONRAKİ HABER

DBP'den Amedspor’a taziye ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...