23 Aralık 2016 11:47

Halkevleri: IŞİD 2 askeri yakarak katletti sorumlusu AKP’dir

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy IŞİD, TSK mensubu 2 askerin yakılarak katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

IŞİD’in esir aldığı Sefter Taş ve Fethi Şahin’i yakarak katlettiğini hatırlatan Ersoy: “AKP iktidarının “muhalifler” diyerek cihatçı çeteleri desteklemesinin ve yürüttüğü savaş politikasının sonucu şimdi de ne yazık ki vahşi bir katliam oldu. Saray/AKP iktidarının emperyalist politikalar doğrultusunda kurduğu hayaller bu ülkenin çocuklarının canlarını almaya devam ediyor. “Şam’da Emevi Camisi’nde namaz kılacağız” diyenler, Suriye’de cihatçı çetelere her türlü desteği verenler yaşananların sorumlusudur. Bizler mezhepçilikle yürütülen bu politikanın uygulamaya konulduğu ilk günden bu yana yaşanacakları her fırsatta haykırdık. Bu politikayı durdurmaya çalıştık. İktidar ve yandaşları her fırsatta karşı çıkışları baskıyla, şiddetle bastırmaya çalıştı” dedi.

Son döneme kadar iktidar ve yandaşlarının IŞİD’e toz kondurmadığını vurgulayan Ersoy şunları söyledi: “IŞİD’i destekleyenleri “IŞİD öldürüyor ama işkence yapmıyor” diyen milletvekili, “IŞİD, bölgedeki hoşnutsuzluklardan doğan bir reaksiyon”, “öfkeli gençler” diyen Başbakan, “Türkiye’yi bilmem ama Kobani’de ben IŞİD’çiyim” diyen gazeteci kılığında gördük. Devletin resmi haber ajansı IŞİD’i güzelleyen haberler yaptı. Geçtiğimiz yıllarda daha onlarca açığa çıkmış ya da şu an hala gizli tutulan birçok savaş suçunun olduğu artık dünyanın malumu.”

Meclisten hızla geçirilen savaş tezkeresine onay veren milletvekillerinin yaşanan katliamlarda sorumluluk sahibi olduğunu söyleyen Ersoy: “İki askerin yakılarak katledilmesi ise şu anda gizlenmeye çalışılıyor. Hiçbir resmi makam açıklama yapmıyor. Yandaş basında iddialarla ilgili tek bir haber yok. Ana akım medyanın konuya dair yaptığı hiçbir haber yok. Basının çok büyük bir kısmı hep birlikte bir utanca imza atıyor.

Bu ülke halklarının bir tek can daha vermeye tahammülü kalmamıştır. Bunun için derhal içeride ve dışarıda yürüttüğünüz savaş politikasına son verin. “Muhalifler” diyerek desteklediğiniz IŞİD benzeri çetelere desteğe derhal son verin. Ülke içindeki IŞİD varlığını ortadan kaldırın.

Katledilen askerlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Bizler ölümün karşısında yaşamı, savaşın karşısında barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Soba zehirlenmesi: 3 kardeşten 2'si yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yetkililerin bilindik açıklamalarını kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...