23 Aralık 2016 10:27

Parti binalarına yönelik saldırıyı protestoya engel

Lüleburgaz'da, EMEP, ÖDP ve HDP bürolarının olduğu katın kundaklanmasını protesto etmek isteyen Emek ve Demokrasi Platforumu’nun açıklaması engellendi

Paylaş

Lüleburgaz'da Geçtiğimiz çarşamba günü  EMEP, ÖDP ve HDP bürolarının bulunduğu katın kundaklanmasını protesto etmek isteyen Emek ve Demokrasi Platforumu’nun açıklaması Kaymakamlık tarafından engellendi.

Lüleburgaz'da, EMEP, ÖDP ve HDP bürolarının bulunduğu kat, ırkçı bir grup tarafından kundaklanmıştı.

Salı gününün gecesi, bürolara girip duvarlara yazılar yazan, üç hilal işaretleri yapan, afişleri yırtan saldırganlar, Çarşamba akşamı da üç partinin ortak kullanım alanı olan salonda bulunan bayrak, kitap, dolap ve sandalyeleri ateşe vererek, büroları kullanılamaz hale getirmişti.

Üç parti ilçe başkanı perşembe günü, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya'yı ziyaret ederek, saldırıdan duydukları rahatsızlığı dile getirmişlerdi. Görüşmede Kaymakam Mustafa Kaya’nın, böyle bir saldırıyı hoş göremeyeceklerini, olayın faillerini bulmak için her türlü çabayı göstereceklerini dile getirdiği öğrenildi.

Perşembe günü akşam saatlerinde toplanan Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, saldırıyı kınayarak, Cuma günü, saat 17.30'da, İş Bankası Önündeki Üçgen Park'ta, tüm platform bileşenlerinin katıldığı bir basın açıklaması yapma kararı aldı. 

Bugün saat 17.30’da saldırıyı protesto için Emek ve Demokrasi Platforumu tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına Kaymakamlık tarafından “güvenliğin sağlanmayacağı” gerekçesiyle izin verilmedi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Bilgen: Parlamentonun kendisi yedek yapılıyor

SONRAKİ HABER

Trabzonspor’un 2 yeni gözdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...