22 Aralık 2016 21:05

İhsan Kalkavan hakkında 'FETÖ' suçlamasıyla yakalama emri

İşadamı İhsan Kalkavan hakkında 'FETÖ' üyeliği suçlamasıyla yakalama emri çıkartıldı.

Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, savcılığın 'FETÖ' soruşturması kapsamında  işadamı İhsan Kalkavan ve Zeki Yağmur hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu'nun talebi üzerine hakkında yakalama emri çıkartılan şüphelilerden İhsan Kalkavan'ın 2014 yılında yurtdışına çıktığı ve dönüş yapmadığı tespit edildi. İhsan Kalkavan'ın, 2010 yılında Bodrum ilçesinde meydana gelen ve kamuoyuna 'Manken Aslı Baş cinayeti' olarak yansıyan olaya ilişkin tutuklu şüphelilerin tahliyesini sağlamak amacıyla o dönemin FETÖ 'Bodrum Bölge İmamı' Zeki Yağmur ile irtibat kurduğu, şüphelilerden Ahmet Bayer'i, Yağmur ile görüştürerek sürece müdahil olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılmasının talep edildiği belirtildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu, 'FETÖ/PDY' üyesi olduğu gerekçesiyle başka dosyalardan da yakalama kaydı bulunan Zeki Yağmur hakkında da yakalama kararı verilmesini istedi.

Savcılığın bu talebini değerlendiren Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi, Kalkavan ve Yağmur, hakkında yakalama emri çıkarttı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tugay Bek: Emniyet hakkımızda ihbar yapılmış gibi gösterdi

SONRAKİ HABER

'Metin Alan’ı emek mücadelesinden tanıyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...