22 Aralık 2016 12:37

EMEP: Daha fazla kayıp vermemek için Suriye’den geri çekilin

Emek Partisi'nin (EMEP) El Bab’da yaşanan kayıplarla ilgili yaptığı açıklamada ‘Daha fazla kayıp vermemek için Suriye’den geri çekilin' denildi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab’da yaşanan kayıplarla ilgili açıklama yaparak ‘Daha fazla kayıp vermemek için Suriye’den geri çekilin!’ denildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 16 asker hayatını kaybettiği, 33 askerin ise yaralı olduğu ve  kayıpların da artabileceği belirtilen açıklamada "Daha önce Esad’a 'kardeşim' diyen ve Suriye’ye satacağı malların hesabını yapan AKP Hükümeti 2011’den itibaren Esad’ı devirmek, Rojava kantonlarını ortadan kaldırmak, Türkiye’nin bölgede güç ve nüfuz elde ederek Ortadoğu’nun liderliğine soyunması için Suriye’de süren savaşı kışkırttı ve nihayet komşu ülkenin topraklarına girdi" denildi.

Suriye’de savaşın beş yıldır sürdüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Bu süre zarfında cihatçı, şeriatçı örgütlerin ve mühimmatın Türkiye’den Suriye’ye geçmesine göz yuman AKP, gelinen noktada Ortadoğu’daki ateşin içine çekilmiş bulunuyor. Bu yüzden dış politikası neredeyse her hafta eksen değiştiriyor"

AKP Hükümeti’nin Suriye macerasının ülkeye maddi ve manevi zarar verdiğinin altı çizilen açıklamada: “Asker ölüm ve yaralanmaları, cihatçıların işlediği cinayetler, canlı bomba katliamları artık katlanılamaz hale gelmiştir.

Türkiye en kısa zamanda bu maceracı ve komşularına düşmanlık içeren politikalardan vazgeçmelidir! Askerlerini Suriye’den çekmeli, cihatçı güçlerle ilişkisini kesmelidir. Aksi takdirde içine girilen savaş Türkiye’yi de Suriye’ye çevirecektir.

Suriye topraklarında askeri harekât sonlandırılmalı, bu savaş bitmelidir” denildi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Suriye'den Moskova’daki üçlü anlaşmaya destek

SONRAKİ HABER

Katliamın yıldönümünde Roboski'ye davet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...