22 Aralık 2016 11:29

Milli Savunma Bakanı Işık:  Şehit sayımız 16’ya yükseldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile ilgili yaptığı açıklamada hayatını kaybeden asker sayısının 16’ya yükseldiğini açıkladı.

Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ hakkında TBMM’yi bilgilendiriyor. Milli Savunma Bakanı, “Maalesef dün akşam itibarıyla 14’tü sayı fakar ağır yaralı 5 gazimizden ikisi de bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Şehit sayımız 16’ya yükseldi. 3 tane de ağır yaralımız var” dedi.

Işık, "Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ terör örgütünden 1005 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca DEAŞ’a ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiş, 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiştir. PKK/PYD/YPG teröristlerinin 299’u etkisiz hale getirilmiştir. Bu operasyonlar sırasında PKK/PYD/YPG’ye ait 14 bina, 4 savunma mevzii, 5 araç ve 1 Drone da imha edilmiştir” dedi.

FIRAT KALKANI HAREKATI SIRASINDA 37 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı harekatında dördüncü aya giriliyor. 
Fırat Kalkanı operasyonu 24 Ağustos’ta başlamıştı. Bugün 121. gün geride kaldı. Operasyon kapsamında kasım ayının ortasından bu yana el Bab kasabasının alınması için operasyon yürütülüyor. El Bab’dan gelen yoğun çatışma haberleri toplam 37 askerin hayatını kaybetmesine sebep oldu. En büyük kayıp önceki gün verildi. Gün boyu süren çatışma haberleri sonucunda 16 askerin yaşamını yitirdiği duyuruldu (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

‘Türkiye bölünmüş, güçlü bir Avrasyacı ekip var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...