22 Aralık 2016 11:25

Can Dündar hakkında yakalama kararı

 Kapatılan Özgür Gündem gazetesinde “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” davası görüldü. Gazeteci Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katılan gazetecilerin duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gazeteci Can Dündar, avukat Ayşe Batumlu, sanatçı Şanar Yurdatapan, İbrahim Aydın Bodur ve sinemacı Veysi Altay hakkında açılan davaların duruşmaları ayrı ayrı yapıldı. Gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya tüm davalarda sanık olarak yer aldı. Nöbetçi yayın yönetmenleri, “Örgüt propagandası yapmak”, “Terör örgütlerinin yayınlarını basmak ve yayınlamak”, “Suçu ve suçluyu övmek” iddialarıyla suçlandı. 

Çok sayıda avukatın katıldığı duruşmayı, çok sayıda izleyici de izledi. 

İlk olarak Batumlu hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Batumlu’nun katılmadığı duruşmada, Kızılkaya’nın dosyası ayrıldı. Mahkeme heyeti duruşmayı 14 Şubat 2017’ye erteledi. 

CAN DÜNDAR’A YAKALAMA KARARI 

Batumlu’nun duruşması ardından yurtdışında bulunan gazeteci Can Dündar hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Dündar’ın katılmadığı duruşmada savcı, Dündar hakkında savunmasının alınması için yakalama talebinde bulundu. 

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti ise yakalama kararı çıkararak, duruşmayı 11 Nisan 2017’ye erteledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

16. hafta hakemleri açıklandı

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanı Işık:  Şehit sayımız 16’ya yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...