21 Aralık 2016 17:10

Karaman Göktepe'deki HES Projesi Meclis gündeminde

CHP milletvekili Hüsnü  Bozkurt, Göktepe Çayı’nda yapılmak istenen HES projesi Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Karaman ili Sarıveliler ilçesine bağlı Göktepe beldesinde bulunan “Fariske” adıyla da bilinen Göktepe Çayı’nda yapılmak istenen HES projesini Meclis gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, HES inşaatına yönelik kamuoyuna yansıyan protestolara dikkat çekti.

ÖNEMLİ BİR SU KAYNAĞI

Milletvekili Bozkurt, soru önergesinde 1335 rakımlı Göktepe’de  Fariske Çayı’nın, tarihi ve doğal değerleriyle anılan yöre için önemli bir su kaynağı olduğunu dile getiriyor. Diğer yandan, elma, kiraz, üzüm ve ceviz üretimiyle bilinen Göktepe, yaz aylarında da önemli bir yaylacılık merkezi olarak ön plana çıkıyor.

TEHLİKE ALTINDAKİ OLAN CANLILAR

Geçmişte gölde var olan su samurları ve pek çok alabalık türünün şimdiden kaybolduğuna dikkat çekiliyor.

Önergede, HES yapılması halinde, Selçuklu döneminden kalma 1. derece sit alanı olan tarihi Fariske Kalesi’nin ve Roma dönemine ait, halihazırda pekmezhane olarak kullanan alanın projeden zarar göreceği, ekolojik dengenin değişeceği, bölgeye özgü kurbağa türünün yok olacağını ifade ediliyor.

Yine önergede, HES projesi için açılması planlanan tünel alanında içme suyu olarak kullanılan su kaynağı olduğu, inşaatla birlikte bu kaynağın da yok olacağını ifade eden Göktepeliler, her türlü hukuki, idari ve fiili mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.Karaman Göktepe'deki HES Projesi Meclis Gündeminde

ÖNCEKİ HABER

HDP ve DBP'ye yönelik operasyonlarda 4 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Adana'da yılbaşı kutlamasına 'Milli Eğitim' engeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...