21 Aralık 2016 17:14

AKP, anayasa değişikliği için ilk engeli atlattı

CHP ve HDP’nin anayasa teklifi için anayasa aykırılık önergeleri dün gece yapılan oylama sonucu reddedildi.

Paylaş

Anayasa Komisyonu’nda AKP, anayasa değişikliği konusunda ilk önemli engeli atlattı. CHP ve HDP’nin teklifin rejim değişikliği yaptığı gerekçesiyle ayrı ayrı verdikleri anayasa aykırılık önergeleri dün gece 02.24’de oylanarak reddedildi.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre; CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, dünkü toplantıda, anayasaya aykırılık önergesi üzerinde 4 CHP'li milletvekiline söz verilmediğini bu nedenle oylamanın yenilenmesini talep etti.

Tezcan’dan sonra HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da, “Bizim de milletvekillerimiz gecenin geç saatlerine kadar bizlerle birlikte oldular fakat CHP’li arkadaşlarımıza söz verilmediğinden dolayı kendileri de söz almadılar” dedi.

İç tüzük hükmünün açık olduğunu anlatan Dora, “Çok önemli bir konu tartışıyoruz; Türkiye’nin geleceği, bir anayasal değişikliğe gidiyoruz” dedikten sonra oylamanın yenilenmesi talebinde bulundu. İç tüzük hükümlerinin uzun süre masaya yatırıldığı bir tartışmasını sonunda komisyon Başkanı Mustafa Şentop, dünkü toplantıda, Anayasaya aykırılık önergelerinin görüşüldüğünü, oylandığını ve konunun kapandığını söyledi.

Ancak, muhalefet dün önergeler üzerinde söz verilmeyen milletvekillerinin söz verilmesi ve oylamanın yeniden yapılması konusunda ısrarını sürdürdü. CHP Grup Başkanvekili Özel, Şentop'un usul tartışması açmaktan kaçtığını savunarak, “4 arkadaşımıza anayasaya aykırılık üzerinde söz verin, yeniden oylama yapmayalım” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: AKP zulmüne teslim olmayacağız, direneceğiz

SONRAKİ HABER

HDP ve DBP'ye yönelik operasyonlarda 4 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...