21 Aralık 2016 16:49

60 yaş üstündekilerin seyahat kartlarıyla ilgili açıklama

ESHOT Genel Müdürlüğü 60 yaş üstü kartlar hakkında açıklama yaptı.

Paylaş

İzmir'de 60 yaş kartlarının iptal edildiği haberler çıkınca ESHOT Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Daha önce 125 TL yıllık ücret karşılığında aldıkları ulaşım kartlarını ancak sınırlı saatler (10.00- 16.00 ile 19.00- 24.00) arasında kullanabilen 60- 65 yaş arasındaki vatandaşların, 31 Ocak’tan itibaren öğrenci indirimiyle günün her saatinde toplu ulaşımdan yararlanabileceği duyuruldu.

Uygulamanın 60 yaş kartlarının iptal edilmesi olarak algılanmaması gerektiğini belirten ESHOT Genel Müdürlüğü “60 yaş kartı kullanan vatandaşlarımız, saat sınırlaması nedeniyle sabah hastane, banka ve resmi dairelerle işlemlerini yapmak için sıkıntı yaşıyordu. Bu işlerini görmek için tam binişlik kart alıyor, tam biniş ücreti ödüyor ve bu durum bütçelerinde sıkıntı yaratıyordu. Şimdi yine kişiye özel 60 yaş kartları düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımız bu karta yükleme yaparak öğrenci tarifesi üzerinden toplu ulaşımdan 7/24 indirimli yararlanacak. Mevcut 60 yaş kartlarının kullanım süresi ise 31 Ocak 2017 tarihinde sona erecek" diye konuştu.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, toplu ulaşımda kullanılan eski tip (Kentkart) kartların kullanım süresinin 31 Aralık 2016 tarihinden itibaren sona ereceğini yeni yılda toplu ulaşımda yalnızca İzmirin Kart’lar geçerli sayılacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da Noel pazarına saldırı: AB'de insan avı başlatıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye, Lahey'deki Din İşleri Ataşesi'ni geri çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa