21 Aralık 2016 16:26

Tutuklu HDP Milletvekilleri Baluken ve Yıldırım'dan Mektup

HDP, tutuklu milletvekilleri İdris Baluken ve Gülser Yıldırım mektuplarını paylaştı.

Paylaş

HDP'ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan İdris Baluken "Hukuksuz saldırı burada da tecrit konsepti şeklinde devam ettiriliyor" derken HDP Milletvekili Gülser Yıldırım "Herkesin barış içinde yaşadığı bir ülke için barışçıl yöntemlerle el ele mücadele edelim" çağrısı yaptı.

Baluken, tutukluluk hallerinde kendilerine “tecrit konsepti” uygulandığını söyledi. Yıldırım ise “Bu şiddet ortamından çıkışın tek yolu diyalog ve barış yöntemidir” diye seslendi.

Baluken ve Yıldırım 4 Kasım’da tutuklanmıştı. HDP’nin 12 milletvekili tutuklu bulunuyor.

HDP Diyarbakır milletvekili Baluken, Kandıra Cezaevi'nden gönderdiği mektubunda şöyle dedi:

“Takip ettiğiniz gibi şahsımızda halkımıza yönelmiş hukuksuz saldırı burada da tecrit konsepti şeklinde devam ettiriliyor. Buna rağmen moralimizin ve sağlığımızın gayet iyi olduğunu bilmenizi isterim.

Umudumuz ve inancımız teslim alınmadıktan sonra bu zulmün sahipleri ancak tarih önünde yargılanmaları ile kalırlar. Tarih bütün zulümler karşısında son sözü direnenlerin söylediği hakikatini defalarca doğrulamıştır.”

BARIŞ VE DİYALOG

HDP Mardin Milletvekili Yıldırım Kandıra Cezaevi’nden gönderdiği mektubuna “Bir kadın ve bir anne olarak yazıyorum” diye başladı.

“Son dönemde artan şiddet olayları neticesinde gencecik insanlarımızı yitirdik. Kim olursa olsun, ölen her insanın acısını en iyi biz yaşarız, yitip giden canların annelerinin feryadını en iyi biz hissederiz. Dünyada insandan daha değerli hiçbir şey olamaz.

Hepinizin tek tek acısını sizler kadar yaşıyoruz.

Unutulmamalıdır ki, bu şiddet ortamından çıkışın tek yolu diyalog ve barış yöntemidir.

Türkiye’nin sürüklendiği şiddet sarmalı, intikam ve ölüm siyasetiyle değil ancak barışın tesisiyle çözülebilir. Barış da muktedirler aracılığı ile değil, başta kadınlar olmak üzere ezilen halkların direnişiyle mümkündür. Demokratik, özgürlükçü, herkesin kendi rengi ile barış içinde yaşadığı bir ülke için barışçıl yöntemlerle el ele mücadele edelim.” 

(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'AkTroll'ler hakkında soru önergesi verildi

SONRAKİ HABER

Gaziantep Valiliği ‘kokteyl’ yaptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...