21 Aralık 2016 14:23

Eğitime kar molası

Konya, Kilis, Antep, Adıyaman'da okullar kar yağışı sebebiyle tatil edildi. Alanya, Gülnar, Hatay'ın bazı ilçelerinde de taşımalı eğitime ara verildi.

Paylaş

Konya, Kilis ve Antep ve Adıyaman'da etkisini arttıran kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya'da dün gece başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle Ahırlı, Akşehir, Akören, Beyşehir, Çumra, Derbent, Derebucak, Ereğli, Emirgazi, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Meram, Karatay, Karapınar, Seydişehir, Selçuklu, Taşkent ve Yalıhüyük'te eğitime yarın ara verilecek. 

Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli olacağı açıklandı. Tuzlukçu İlçesi'nde de taşımalı sistemle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi'nde de öğretime bir gün ara verildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, kar yağışı nedeniyle üniversitenin Silifke-Taşucu Meslekyüksek Okulu hariç 22 Aralık 2016 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

ANTEP'TE OKULLARA KAR TATİLİ

Antep'te de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Kentte dün geceden itibaren başlayan artarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Valilik tarafından alınan kararla merkez Şahinbey ve Şahitkamil ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle kentte ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada hamile ve kronik hastalıkları bulunan kamu çaloyanlarının da izinli sayılacağı belirtildi.

KİLİS'TE OKULLARA KAR TATİLİ

Kilis'te de kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi. Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

ADIYAMAN TUT'TA KAR TATİLİ

Adıyaman'ın Tut İlçesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullar, kar yağışı nedeniyle Perşembe günü tatil edildi. Tut Kaymakamı Mehmet Aysu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitim ve öğretime Perşembe günü ara verildiğini belirterek, engelli ve hamile kamu personellerinin de izinli sayılacağını açıkladı.

ALANYA'DA 5 OKUL TATİL EDİLDİ

Antalya'nın Alanya ilçesinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitimin yapıldığı 5 okul bir gün tatil edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Er, yaptığı açıklamada, farklı 5 bölgedeki okulda eğitime kar molası verildiğini söyledi. Er, öğrenci, veli ve servis araçlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için bir günlük tatil kararı aldıklarını belirterek, "Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve ortaokulu, Güzelbağ İlkokulu ve ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve ortaokulu ve Dereköy İlkokulu ve ortaokulu, Tırılar İlkokulu ve ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak." ifadelerini kullandı. 

MERSİN VE HATAY'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda ve Hatay'ın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullarda kar nedeniyle eğitime ara verildi.

Hatay'da kar yağışı nedeniyle 4 ilçenin tüm okullarıyla yüksek kesimlerde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verilecek.

Kar yağışının etkili olduğu Hatay'ın Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerindeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okularda yarın eğitim ve öğretim yapılmayacak.

Antakya, Defne ve Samandağı ilçelerindeki yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da yarın eğitime ara verilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş'tan Şehmus Özer için taziye mesajı

SONRAKİ HABER

Ekin’den 2 aydır haber alınamıyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...