21 Aralık 2016 13:41

Google nasıl hacklendi?

Dünya devi Google, geçtiğimiz günlerde hackerların kurbanı oldu. Peki güvenlik yatırımlarından kaçınmayan Google'ı kim, nasıl hackledi?

Paylaş

Alphabet şirketinin alt şirketi olan Google, dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alıyor ve önemli güvenlik yatırımları yapıyor. Buna rağmen Google, geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğradı ve hacklendi.

Shift Delete’in haberine göre, Google’ın resmi Bangladeş sitesi, Pakistanlı hackerlar tarafından hacklendi. “DNS Hijacking” adı verilen bir saldırı yöntemini kullanan hackerlar, Google’a gelen kullanıcıları önceden oluşturulmuş hacklenmiş sayfaya yönlendirmeyi başardı.

DNS tescil firması olan BTCL kaynaklı olduğu belirlenen açık yüzünden hacklenen Google, konuyla alakalı bir açıklama yapmasa da BTCL tarafından sorunun kendilerinden kaynaklandığını ve açığın kapatıldığı şeklinde bir açıklama geldi.

Tüm gece boyunca aktif kalan yönlendirme problemi geç olsa da giderildi fakat bu süre kullanıcıların kafasında Google’ın güvenliği konusunda soru işaretleri yaratmak için yeterli oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li İrmez Şehmus Uğur'u sordu: Savcı inceleme yaptı mı?

SONRAKİ HABER

'Gizli Hizmet Giderleri' hakkında soru önergesi verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...