21 Aralık 2016 12:36

Bafra’da Anadolu lisesi İmam Hatipleştirilmek isteniyor

Bafra’da Altınkaya Anadolu Lisesi eski dershane binasına taşınıp yerine İmam Hatip Lisesi kurulmak isteniyor.

Paylaş

Haber portalı soL’un geçtiği bilgiye göre, Bafra ilçesindeki Altınkaya Anadolu Lisesinin, geçtiğimiz aylarda kapatılan cemaat dershanesinin yerine taşınacağı, boşalan binaya da imam hatip lisesi açılacak.

Bafra'daki Altınkaya Anadolu Lisesi yönetiminin yaptığı duyuruda, lisenin gelecek yıl, Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantısı nedeniyle kapatılan Sakarya Dershanesi’nin binasına taşınacağı belirtildi. Altınkaya Anadolu Lisesinden boşalan binanın da İmam Hatip Okulu yapılacağı ileri sürüldü.

Bafra'da 2014 yılında Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılarak yerine Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi kurulması kararı, tepkilere yol açmıştı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin karşı çıktığı bu değişiklik sonucunda öğretmen lisesi öğrencileri öğrenimlerini Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi bünyesinde sürdürmek zorunda kalmışlardı.

Altınkaya Anadolu Lisesi'ne benzer bir süreç de, geçtiğimiz yaz aylarında Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan tarihi Mithat Paşa Lisesi'nde yaşanmıştı. Mithat Paşa Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileri Eylül ayında okullarının imam hatipe dönüştürüleceği ve kapatılan Feza Berk Anadolu Lisesi binasında yeni dönemde eğitimin sürdürüleceğini öğrenmişti. Mithat Paşa Lisesi binasına kurulan "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" ise halen yeterli kayıt alabilmiş değil. 

Mithat Paşa Lisesi'nden farklı olarak Altınkaya Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velilerinin, gelecek yıl gerçekleşecek zoraki taşınmaya itiraz edecek zamanlarının olacağı anlaşılıyor.

SAMSUN'DA İMAM HATİP DAYATMASI

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulları imam hatipleştirme konusundaki girişkenliği dikkat çekiyor. Atakum İlçesi'nde bulunan Tarım Meslek Lisesinin 2014 yılında cami yapılmak istenerek Diyanet'e verilmesi üzerine açılan dava ile okul binası MEB'e iade edilmiş, ancak İl Milli Eğitim okul binasını yıkmış ve yerine yapılacağı söylenen iki okuldan birinin imam hatip olacağı iddialarını tekzip etmemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya 'FETÖ' açıklamasına tepkili

SONRAKİ HABER

Anadolu Ajansı'na ilişkin soru önergesi verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...