21 Aralık 2016 11:16

Çocuk mahpusun Evrensel’e yazdığı mektup Meclis gündeminde

Maltepe Cezaevinde kalan 17 yaşındaki H.İ’nin cezaevi koşullarıyla ilgili Evrensel'e yazdığı mektup Meclis gündemine taşındı

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Evrensel gazetesinde çıkan 17 yaşındaki H.İ’nin cezaevi koşullarıyla ilgili yazdığı mektup Meclis gündemine taşıdı.                

Yiğitalp Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Maltepe Çocuk Cezaevi’nde kalan 17 yaşındaki H.İ.’nin cezaevindeki baskıları ve yaşadıklarını anlattığı bir mektup yayınlandığını belirterek “H.İ. mektubunda; telefon ve açık görüş haklarının nedensiz olarak kısıtlandığını, cezaevi koşullarının sağlıksız olduğunu, fiziki ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını ve boncuk, kitap, boya kalemi ve giyecek gibi isteklerinin karşılanmadığını dile getirmiştir. H.İ. ayrıca havalandırma haklarının nedensiz bir şekilde engellendiğini ve kısıtlandığını da belirtmiştir” dedi.

YİĞİTALP’İN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİĞİ SORULAR

* Konu bağlamında Maltepe Çocuk Cezaevi ile ilgili idari veya adli bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmayacaksa yasal gerekçesi nedir?

* H.İ.’ninmektubunda anlattığı hak ihlalleri ile ilgili Maltepe Çocuk Cezaevinden bilgi talebiniz olmuş mudur?

* Söz konusu cezaevinde çocuk mahpusların görüş haklarının ve havalandırma saatlerinin keyfi olarak belirlenmesinin yasal gerekçesi nedir?

* Söz konusu cezaevinde çocuk mahpuslara boncuk, kitap, boya kalemi gibi isteklerinin karşılanmamasının yasal gerekçesi nedir?

* Cezaevi yönetimi ve görevlilerinin çocuklara fiziki ve psikolojik baskı yapacak yetkiyi hangi makamdan almaktadırlar?

* 2010 yılında aynı cezaevinde mahpus olan 13 çocuk yaşadıkları hak ihlallerini anlattıkları bir mektup göndermelerine ve TBMM’de bir komisyon kurulmasına rağmen, bu ihlallerin hala devam etmesinin sebebi nedir? 

* Çocukların cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerinde Bakanlığınızın nasıl bir sorumluluğu vardır?

* Bakanlığınız tarafından çocuk cezaevlerini denetimleri nasıl ve ne sıklıkla yapılmaktadır?

* Bakanlığınız tarafından çocuk cezaevleri için ne gibi iyileştirmeler planlanmaktadır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Amedspor'a başsağılığı

SONRAKİ HABER

Cinsel istismar sanığı jandarmaya 2 yıl 6 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa