21 Aralık 2016 08:16

TSK: El bab'da 4 asker yaşamını yitirdi, 25 asker yaralandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde IŞİD ile askerler arasında çatışma çıktı. 4 asker hayatını kaybederken, 25 asker yaralandı. 

Paylaş

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde IŞİD ile askerler arasında çatışma çıktı. 4 asker hayatını kaybederken, 25 asker yaralandı. 

Harekatın 120'nci günü olan bu sabah da El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan, ancak son 2 yıldır IŞİD tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı. Çatışmada 4 asker hayatını kaybetti, bazıları ağır 15 asker de yaralandı. Yaralı askerler, sınır hattına ulaştırıldı ve burada hazır bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere taşındı. Hayatını kaybeden askerlerin de Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirileceği bildirildi.

ÇATIŞMA YER YER DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede El Bab'ta çatışmaların yer yer devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarımızdan 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; 15 kahraman silah arkadaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralılar süratle hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ağır yaralı arkadaşımızın hayati tehlikesi yüksektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Yapılan operasyonla ilgili TSK açıklamasında ise “Bugün sabah 10.00- 11.30 saatleri arasında Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmiştir. Harekat neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristinin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir" denildi.

HAYATINI KAYBEDEN ASKER SAYISI 25'E YÜKSELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugüne kadar 21 asker hayatını kaybetti. Bugün çıkan çatışmada 4 askerin daha yaşamını yitirmesiyle harekatta bugüne kadar hayatını kaybeden asker sayısı 25'e yükseldi.

YARALI 2 ASKER ANTEP'TE

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da IŞİD'li teröristlerle girilen çatışmada yaralanan TSK mensubu 2 asker ambulansla Antep'e getirildi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralı 2 askerin tedavilerine başlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Putin, Karlov’un cenaze törenine katılacak

SONRAKİ HABER

DİSK, Abdullah Baştürk'ü mezarı başında andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa