01 Haziran 2012 17:59

Okmeydanında kentsel dönüşüme karşı eylem!

Okmeydanı’nda, kentsel dönüşüm sürecine karşı mahallelerde örgütlenme ve bilinçlenme faaliyetleri yürüten Okmeydanı Tapu Takip Komisyonu düzenleyeceği basın açıklamasıyla semt sakinlerinin endişe ve taleplerini kamuoyuyla paylaşacak.Yarın, saat:16:00’da Piyale Paşa Mahallesi Semt Konağı’nda “A

Okmeydanında kentsel dönüşüme karşı eylem!
Paylaş

Okmeydanı’nda, kentsel dönüşüm sürecine karşı mahallelerde örgütlenme ve bilinçlenme faaliyetleri yürüten Okmeydanı Tapu Takip Komisyonu düzenleyeceği basın açıklamasıyla semt sakinlerinin endişe ve taleplerini kamuoyuyla paylaşacak.

Yarın, saat:16:00’da Piyale Paşa Mahallesi Semt Konağı’nda “Afet Yasası Yıkım Yasasıdır, Barınma Hakkımızı Savunuyoruz” talebiyle yapılacak açıklamada, yetkililerin somut bir bilgilendirme yapmaması kınanacak. “Geleceğimizle ilgili kararlara dahil olmak istiyoruz. Kaygılarımızın giderilmesini bekliyoruz” denilecek.

YETKİLİLERE GÜVENMİYORLAR

Piyale Paşa, Keçeci Piri, Fetihtepe, Kaptanpaşa ile Mahmut Şevket Paşa mahallelerinde her hafta bilgilendirme ve süreci örgütleme toplantıları yapan komisyon üyeleri yarınki basın açıklaması öncesi şu bilgileri verdi: “Yaptığımız toplantılara vatandaşların belediyeye güvenmediklerini gördük. Biz de yerleşim planları net bir şekilde açıklanmadığı sürece hiçbir yetkilinin açıklamasına   itibar etmeyeceğiz. 2981 sayılı Kanuna göre 1986 yılında, oturduğumuz yerler için bedel biçildi. Karşılığında üzerinde ‘tapu yerine geçer’ ifadesi bulunan Tapu Tahsis Belgesi  verildi. Biz bu belgeye göre hak sahibiyiz. Ancak yeni 4706 sayılı Kanuna göre ise işgalci durumuna düşüldük. Buna sessiz kalamayız.”

Okmeydanı Tapu Takip Komisyonu çağrısıyla, kentsel dönüşüm sürecini yıllardır takip eden ve bu oluşuma öncülük eden Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği başta olmak üzere köy dernekleri ve semt halkı bir araya geleceği açıklamada haykırılacak talepler şunlar: “Yerleşim planı açıklansın. İşgaliye bedeli ödemek istemiyoruz. Hak sahipliğimizin aynı oranda tarafımıza verilmesini istiyoruz. Yaşadığımız yerlerden başka yerlere gönderilmek istemiyoruz.”
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Gençliğin eylemi tarihsel olarak meşrudur’

SONRAKİ HABER

‘Okulumuzu kapattırmayacağız!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...