21 Aralık 2016 04:59

Avrupa İslam Üniversitesinde yolsuzluk gözaltıları

Hollanda’da bulunan Avrupa İslam Üniversitesi'nin 3 yöneticisi, ‘sahtecilik, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla’ gözaltına alındı.

Paylaş

Hollanda'nın Rotterdam kentinde bulunan ve ilahiyat eğitimi veren Avrupa İslam Üniversitesi'nin 3 üst düzey yöneticisi, “sahtecilik, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla” gözaltına alındı. Yöneticilerin mal varlığına el konuldu.

Rotterdam İslam Üniversitesinden ayrılarak kurulan ve meslek yüksekokulu statüsünde hizmet veren Avrupa İslam Üniversitesi, yolsuzluk, dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlanıyor. AD gazetesinde yer alan habere göre Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı'nın rektörü olduğu okul, ciddi yolsuzluk suçlamaları ile karşı karşıya. Mali soruşturma servisi olarak çalışan FIOD’un müfettişleri tarafından yapılan baskın ve hesaplardaki inceleme sonucu, üniversitenin henüz kimlikleri açıklanmayan 3 üst düzey yöneticisi polis tarafından gözaltına alındı.

'VERGİ KAÇAKÇILIĞI İLE İMAM YETİŞTİRDİLER'

Savcılığa göre, Avrupa İslam Üniversitesi yöneticileri, okula yapılan bağışlar karşılığında ödenen gerçek rakamın çok üzerinde makbuz kesti. Okulun, haksız yere yaklaşık 8.5 milyon avro vergi iadesi talep ettiği belirlendi. İddialar, ülke gündeminde okulun haksız kazançla imam yetiştirdiği şeklinde yer aldı. Hollanda'da vergi kaçakçılığı en ciddi suçlar arasında yer alıyor.

Gözaltına alınan 3 yöneticiye ait 87 bin avro nakit para, kredi kartları, banka hesapları, ziynet eşyaları ve otomobillere el kondu. Hollanda Vergi İdaresi, okulun geçmişe dönük bütün hesaplarını kontrol etme kararı aldı.

Avrupa İslam Üniversitesi'nin internet sitesinde akademik düzeyde eğitim verdiği belirtiliyor. Ancak AD gazetesi, okulun üniversite akreditasyonu bulunmadığını kaydetti. İlahiyat eğitim veren kuruluşun, meslek yüksekokulu statüsünde bulunduğu ve devlet yardımı almadığı belirtildi.

Avrupa İslam Üniversitesi, Rotterdam İslam Üniversitesi bünyesindeki anlaşmazlıklar üzerine ayrılan ekip tarafından 2001 yılında kuruldu. Kurucu Rektör Prof. Dr. Süleyman Ateş, 2002 yılında bu görevi Prof. Ahmed Bağdadi'ye devretti. Avrupa İslam Üniversitesinde rektörlük görevini 2003 yılından bu yana Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı yürütüyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Çin ABD'ye ait insansız sualtı aracını iade etti

SONRAKİ HABER

Sakarya'da ihraç edilen 2 hakim ve 1 savcı gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...