21 Aralık 2016 01:13

Türk konsolosluklarına MİT incelemesi talebi

Almanya’da CDU Milletvekili Armin Schuster, ülkedeki Türk konsolosluklarında MİT çalışanları olup olmadığının incelenmesini istedi.

Paylaş

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Almanya’daki 900 kadar camiyi çatısı altında toplayan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Türk konsolosluklarının talimatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren kişileri ihbar ettiği haberlerinin çıkması üzerine Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin içişleri uzmanı milletvekili Armin Schuster, Türk konsolosluklarında istihbarat servisi çalışanları olup olmadığının incelenmesini istedi.

Schuster, Berliner Zeitung’a yaptığı açıklamada “Burada sorulması gereken, Türkiye konsolosluklarında  MİT’e bağlı yasadışı faaliyetlerde bulunan görevlilerin bulunup bulunmadığıdır ve orada bulunmamaları gerekmektedir” dedi. Schuster, şüpheli kişilerin gözetim altında bulundurulması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

‘DİTİB İLE İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Schuster ayrıca MİT elemanlarını gözetim altında tutmak için birden fazla gerekçe olduğuna da işaret etti, ancak bunun aynı zamanda DİTİB’in tüm birimlerinin gözetim altında tutulması anlamına gelmeyeceğini belirtti. CDU’lu politikacı, DİTİB ile mevcut ilişkileri siyaseten incelemenin doğru olacağını da ifade ederek “DİTİB, kendisine beslediğimiz güveni haklı çıkartmamıştır” ifadesini de kullandı. 

Gazete Almanya İçişleri Bakanlığı’nın sözcüsünün yaptığı bir açıklamaya da yer verdi. Bakanlık sözcüsü “Bu konuda elimizde bilgi mevcut değil. Ancak güvenlik birimleri duyarlı duruma getirilmiş durumda ve bu konuda eline ulaşan her türlü bilgiyi değerlendiriyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da kargo uçağı düştü: 4 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Üşüyen öğrencilere yardım devlet otoritesini sarsıyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...