29 Mart 2011 12:42

‘İşte bundan bahsediyorduk!’

Bir süredir taşeron çalışmaya karşı örgütlenme faaliyeti gösteren Nazilli İnşaat İşçileri Komitesi Nazilli Eğitim Sen binasında yaptığı toplantıda taşeronlaştırmaya karşı mücadelelerini anlattı.Toplantıda bir süre önce Aydın Nazilli’de taşeron bünyesinde inşaate çalışırken düşüp yarala

‘İşte bundan bahsediyorduk!’
Paylaş

Toplantıda bir süre önce Aydın Nazilli’de taşeron bünyesinde inşaate çalışırken düşüp yaralanan işçiyi hatırlatan komite, uzun zamandır sürdürdükleri çalışmalarının tam da böylesi bir duruma karşı çıkmak için yapıldığını ve komite olarak Karahan’a destek ziyaretinde bulunacaklarını belirtti. Hayatlarını iskelelerde tehlike ile burun buruna geçirdiklerini belirten işçiler, “Hayatımızın zindana çevrilmesi an meselesi. Belki de arkadaşımız hayatının geri kalanını sakat geçirecek. Hepimiz bu tehlikeyi yaşıyoruz. Bunu inşaattan düşen arkadaşımızın bugünkü durumu itibariyle de görüyoruz. O nedenle mücadelemize daha fazla sahip çıkmalıyız” dedi.

Horsunlu’da taşeron bünyesinde inşatta çalışırken düşüp yaralanan Ferhat Karahan adlı işçi, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Can güvenliği olmadan ve sigortasız olarak çalışan, düştükten sonra ve dirseğinde kırık, kalçasında da çatlak tespit edilen Karahan ameliyata alınmıştı. Karahan’ın iş arkadaşları, kendileri gibi Karahan’ın da düşmeden önce sigorta primlerinin yatırılmadığını ancak düşme meydana geldikten sonra taşeronun, hemen geriye dönük bir haftalık sigorta ödemesi gösterdiğini dile getirmişlerdi. (Nazilli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘TRT, insan hayatını tehlikeye attı’

SONRAKİ HABER

İşçiler 3 Nisan'da Ankara'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...